zaterdag, september 6

Recept: Simpele 'soort van zandkoekjes'

Gisteren was ik lui, moe en had ik zin in koekjes, maar ik had geen zin om naar de supermarkt te lopen of echt heel lang in de keuken te staan. "Vegan zandkoekjes" (op mijn mobiel opgezocht want mijn laptop lag te ver weg) bracht me op een recept van de VeganChallenge
We hadden echter geen chocolade(chips), en daar had ik ook geen zin in. Dus dan maar gewoon zo. 

Ik heb het recept een beetje omgebouwd omdat ik liever geen vega-margarine gebruik, en liever ook geen gewone suiker eet. Ik gebruikte wel gewoon bloem, omdat ik te lui was om havermout 3 seconden in de blender tot meel te maken.  Om het jullie gemakkelijk te maken heb ik beide recepten even opgeschreven. (ah, ik bedenk me nu wel dat ik het bakpoeder vergeten ben op te schrijven! Naja, word ook wel lekker zonder denk ik.)



Super simpel toch? Zoals ik hierboven zei: eigenlijk hoort er nog 3 tl bakpoeder bij. Oeps vergeten neer te zetten. Je kunt de kaneel en gember ook weglaten (ik vind dat gewoon super lekker!). Of voeg naar smaak iets anders toe zoals: 
- chocolade chips
- gehakte nootjes
- kokosrasp
- Citroenrasp/sap
- Kurkuma
- Kruidnagel
- etcetera

* Het water kun je vervangen door sojamelk of elke andere vloeistof die je er liever in hebt. (lekker, kwijlkoekjes)

* Het deeg moet ongeveer hetzelfde voelen als normaal zandkoekjesdeeg/appeltaartdeeg: is het wat te droog voeg dan nog wat water of kokosolie/margarine toe. Niet zoet genoeg? Suiker! Etc. (dus je moet tussendoor even proeven.. helaas)

*Nu waren ze koekjes heel subtiel zoet. Als je ze liever zoet(er) hebt kun je meer suiker toevoegen. Of bijv. de suiker weer vervangen door maple/agave/rijst/dadelsiroop. Whatever floats your boat.


Voor als je bovenstaande niet fijn vind lezen:




DE DEKEN HEEFT EEN ANDERE KLEUR. Oh nee ik kan gewoon niet bewerken. (Heeft iemand zin om me fotografie- en bewerkingsles te geven? Jeeeeej!)

ZO LEKKER ZIJN ZE.

Toen ze klaar waren dacht ik: YOLO en heb ik glazuur gemaakt. Dat is eigenlijk ook heel simpel:
Doe een kleeeein beetje water en/of citroensap in een kommetje (ik had zin in citroensmaak). Voeg daar een shitload poedersuiker aan toe (het moet vast ook wel gezonder kunnen maar ik had geen zin om moeite te doen). Hier voegde ik nog cayennepeper, kaneel, gember en kerrie aan toe. Dat klinkt misschien vreemd maar als je van kruidig en pittig houd is het erg lekker!

Vanavond speel ik in Nijmegen om 21:00! Gratis! Miranda en haar accordeon doen ook mee! Leeeuk.

Liefs, Fleur

3 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker!
    Ah, je foto's zijn zo leuk! Zo wil ik ook wel mijn receptjes bewaren, zoals jij het getekend hebt. Alleen kan ik niet leuk tekenen. Maar deze koekjes vind ik wel heel leuk om te maken, vooral omdat jij er zo enthousiast over bent. En het eerste fotootje is zo schattig.
    En wat een lieve reactie op mijn blogje! Jouw blog ziet er mooi uit, ik ben benieuwd wat ik er allemaal op kan vinden.
    Heb jij toevallig een recept voor houmous op je blog staan of een tip voor lekkere houmous? Dit is pas mijn eerste (gelukte) houmous, maar ik zou ook graag gewone willen maken (al ben ik alleen maar bang dat het tegen kan vallen, omdat deze met mais zo lekker is).
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha 'lekker kwijlkoekjes'! Het recept klinkt in ieder geval heel goed. Simpel, daar hou ik van ;-)

    BeantwoordenVerwijderen