zaterdag, september 27

Werken

Ik zie mezelf ergens altijd nog als dat meisje van 14; erg onzeker en geen idee wat ze met de wereld en al die mensen aan moet. (En ergens ben ik ben ik dat beide ook nog wel, maar godzijdank miljoen x minder dan toen)
Dus toen ik vrijdag voor het eerst moest werken bij TivoliVredenburg, tijdens het NFF, scheet ik de spreekwoordelijke 1000 kleuren. (oke het zijn er 7, maar bij mij waren het er 1000)


Ik tekende motivational quotes voor mezelf. Als hulp tegen de zenuwen. Of het hielp? Neh.

Het was echt enorm hectisch; veel mensen die ineens allemaal iets tegelijkertijd willen. En daar sta je dan met nul horeca ervaring ("Hoe doe je die sloof precies om?"). Mijn god, ik moest zo'n enorm dienblad tillen met zo'n 20 champagne glazen ("Hoe til je zo'n ding precies?"). Ik vind 2 kopjes koffie van de keuken naar de woonkamer tillen al een opgave. Maar het ging goed. Ik heb niks laten vallen en niet heel veel dingen 'fout' gedaan. Voor een aller eerste keer werken ging het denk ik best wel goed.

Gelukkig had ik aan het begin af en toe steun van een vriend van me die er nu al bijna een jaar werkt (bijna een jaar? ja ik denk het wel...) En sowieso van de andere mensen die samen met mij werkten.

Na afloop was ik wel echt kapot. Van 19:30 tot 2:00 op je benen staan en constant doorwerken; dat voel je wel. En dan de volgende ochtend half 9 wakker worden en niet meer kunnen slapen.. heel handig! Maar gelukkig hoef ik komende vrijdag pas weer te werken, dus ik kan even uitrusten ;-)

OH MIJN GOD. Het BESTE van de avond ben ik nog vergeten te vertellen. Ik ben Wie is de Mol fanaat. KOMT ART ROOIJAKKERS IN DE LIFT STAAN!!! Niet dat er een gesprek was behalve over de schone glazen die we mee brachten, MAAR TOCH. ART!!!Ik merk trouwens dat langzaam bijna al mijn blogs over eten gaan; ik vind het gewoon zo leuk om over te schrijven en lezen! En waar het hart vol van is loopt de blog van over, zeg ik altijd maar.

Liefs, Fleur

ps. Die soesjes van laatst? Mislukt. Maar ik geef niet op!!

11 opmerkingen:

 1. Oh mijn god, werken in de horeca lijkt me echt een hel, ik kan ook nog maar net twee kopjes koffie tegelijkertijd dragen (niet zonder te trillen). Fijn dat het toch goed ging! Wellicht heb je talent ;) En supercool dat je met Art in de lift stond, dat had ik ook wel gewild (hoewel ik waarschijnlijk op dat moment ook geen interessante WIDM-vragen zou kunnen stellen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja dat trillen krijg ik er ook niet uit.. toen ik een dienblad met champagne moest dragen kan ik me voorstellen dat mensen dachten dat er een aardbeving aankwam, maar dat was ik gewoon. Ik leef maar gewoon naar het aloude spreekwoord 'fake it till you make it'. Oefening baart blijkbaar kunst, ook in de horeca ;)
   Jaaa zo blij mee, wat een ervaring. Nee en dan voel je je ook al gauw zo'n fangirl.. ben je dan natuurlijk ook, maar toch! ;)

   Verwijderen
 2. Lijkt me een leuke werkomgeving :) Werken in de horeca is idd zwaar. Respect dat je met een blad vol glazen hebt rondgelopen zonder het te laten vallen :P Levert werken bij TivoliVredenburg ook nog leuke extra's op? Vrijkaartjes of korting of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik ben ook erg trots op mezelf ja ;) ja als het goed is (ik heb het nog steeds niet goed uitgezocht) mag ik gratis naar concerten mits ze niet uitverkocht zijn. Dus yolo! Marco Borsato komt binnenkort!!!!!!!
   ;)

   Verwijderen
 3. Je kan nog even uitrusten voordat je weer aan de slag moet vrijdag, dat scheelt. Ik vind het zo leuk om dit soort dingen te lezen, het doet me altijd denken aan mijn eerste werkdag in de horeca. Dat met het dienblad leer je vanzelf hoor. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is erg fijn inderdaad! Haha het is erg goed om te horen dat je het wel leert en het herkenbaar is ;) ik ben benieuwd hoe het allemaal zal lopen!

   Verwijderen
 4. Nog gefeliciteerd met je baantje, super dat je daar kan werken!

  Aaah, herkenbaar en fijn om dit te lezen na een dagje doorgebracht te hebben in dezelfde onzekerheid. (Alleen verdien ik er dan geen geld mee, was het super rustig, maar moest ik helemaal alleen het eten bereiden en serveren, ook met nul horeca-ervaring.) Ging het de keren erna al soepeler? Hoop dat je je draai al wat hebt gevonden, waardoor dat 14-jarige meisje weer proven wrong is… wanneer leert ze nou eens dat alles écht wel goed komt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja erg fijn!

   Ik las net je blog inderdaad, lastig hè.. Zo voelde ik me ook wel een beetje.. het wordt een beetje een constante strijd van je gevoelens onderdrukken en accepteren en je best doen en opletten en pff.. Maar de 2e keer (in de inwerk tijd werk je maar 1x per week) ging op zich al wel beter. Al was het wel nóg drukker en moest ik echt bijna uit paniek huilen omdat het zo druk was ;-)
   Maar het wordt al wel leuker en ik merk nu al dat ik zekerder wordt, want dat is het ook; je hebt het toch gedaan! Je hebt iets in jezelf overwonnen en dat is echt goed voor je zelfvertrouwen.
   Dat zal bij jou ook vast zo gaan! Lastig dat je de 2e keer gelijk al in je eentje was, maar je hebt het wel gewoon gedaan.. super goed! Sowieso als ik je blog lees, volgens mij heb je niks horeca-vreemds gedaan (al heb ik natuurlijk ook geen idee wat de 'regels' zijn ;)), misschien heb je sowieso al een beetje snel de gedachte dat je misschien iets vreemds gezegd hebt? (dat zou het bij mij zijn namelijk)

   Verwijderen
  2. Ja precies…
   Oh fijn dat je daar 1x werkt de eerste week! Kan je even wennen. Kan ik me voorstellen hoor, dat huil-gevoel, als het druk is. En ik snap ook je knipoog, want je weet ondertussen dat het zo erg allemaal niet is, maar toch, zo voelt het nou eenmaal…
   Fijn dat je al zekerder bent. Uit je comfortzone gaan is idd uiteindelijk goed voor je zelfvertrouwen, alleen de eerste keer, dat onderliggende gevoel van PURE DOODSANGST dat roet in het eten strooit (onbedoelde woordgrappen zijn de beste).

   Volgens de Ayurveda (ken je Ayurveda? Indiase geneeskunde) is dat echt vata-constitutie, die zijn snel koud (kunnen ook minder goed tegen koud eten), en zijn erg enthousiast, vlug en creatief maar hebben ook de neiging tot piekeren, angst, nervositeit, en slapeloosheid. Stress vermeerdert vata, waardoor je nog nerveuzer wordt etc. Havermoutpap 's ochtends schijnt inderdaad heel goed te zijn, net als verwarmende kruiden zoals kaneel, gember, venkel ed. Soepjes. En rust en regelmaat. Altijd fijn om zoiets te lezen en bevestiging te krijgen…

   Dank je, en jij ook een schouderklopje, mentaal weliswaar, want jij hebt het ook gewoon gedaan! Met motivational quotes en al ;)

   Verwijderen
  3. Ja is heel fijn! Ook omdat ik erg slecht tegen zulke late nachtdiensten kan;) ben benieuwd hoe dat straks zal gaan. Haha ja precies, achteraf denk ik 'ach ja' maar in the heat of the moment word je echt meegesleept. Het was ook super warm, kan ik ook niet goed tegen.
   Haha hele mooie onbedoelde woordgrap! Ja verschrikkelijk is dat hè.. maar dan heb je dat gehad, dus de volgende keer kan alleen maar beter en leuker zijn! Jeeeeej!

   Ja wel van gehoord! Ah tof om te lezen, klinkt herkenbaar.. En mm al die kruiden vind ik heerlijk! Hoe ben jij sowieso zo in het spirituele (of is het meer hollistische? Ik weet niet wat de 'verzamelnaam' is) terecht gekomen? Ik vind het erg interessant maar zou niet zo goed weten waar ik moet beginnen of of zo'n soort cursus als jij doet ook iets voor mij zou zijn.

   Volgende keer vliegen we er zingend doorheen! ;-)

   Verwijderen
  4. Ahja, nachtdienst is wel extra naar ja… Warmte is ook heel vervelend! Ook een mooie woordgrap :P
   Ja klopt! Ik ben benieuwd :)

   Haha, als je iets lekker vindt is het meestal ook goed voor je! (suiker & junkfood daargelaten…)
   Hm ja, Ayurveda zou ik meer holistisch noemen. Ik weet er ook niet een goede verzamelnaam voor. Bewustwording? Ik ben erin terecht gekomen door mijn eczeem, via de reguliere weg was er niet echt een oplossing voor, dus ging ik als kind al naar een homeopaat, en later ging ik zelf onderzoeken wat er allemaal voor alternatieve geneeswijzen waren. Ik heb toen verschillende dingen geprobeerd wat ook over emotionele en energetische zaken ging. Een keertje las ik een boek over het boeddhisme en ging ik mediteren, en toen begon ik echt into spiritualiteit te zijn.
   Zo'n soort cursus (er is veel aanbod in cursussen Intuitieve Ontwikkeling, vast ook in Utrecht) is wel een mooie manier om er kennis mee te maken. Of met yoga en tai chi kom je ook al in aanraking met termen als aarding, chakra's, centreren, meridianen etc. Er is zoveel aanbod met allerlei namen en termen, en vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Dan kun je wel veel gaan lezen, maar het gaat erom dat je dingen als meditatie, energieën etc, zelf ervaart, en er zelf mee om leert gaan, misschien idd met hulp van een leraar. Zo wordt het niet zweverig of vaag. Nou ja, dat is voor mij belangrijk, sommige mensen vinden het heel interessant om met overleden guru's te praten en kosmische energietransmissies te doen, maar mij gaat het er vooral om wat ik ermee in het dagelijks leven kan doen en beter in mijn lichaam te zijn. Misschien een keertje een spirituele winkel binnenstappen en boeken kijken?

   Verwijderen