woensdag, oktober 8

Recept: Ananas-Bosvruchten smoothie

Na mijn lange nacht werken dacht ik: ik heb vitamientjes nodig. En gewoon iets super lekkers. Terwijl ik door de supermarkt liep dacht ik, hmm.. m'n bananen zijn nog niet rijp; waarmee kan ik verder een lekkere smoothie maken? Niet te duur en vooral super makkelijk? Zo dus.
De eerste keer gebruikte ik zomerfruit en een halve avocado. De tweede keer aardbeien en een of twee bananen. Twee dagen later maakten we de smoothie nog eens, dit keer met een banaan in plaats van de halve avocado (die ik eigenlijk alleen maar gebruikte omdat 'ie in de koelkast lag en om 'm wat smeuïger te maken).  Waarom ik de smoothie ananas bosvruchten genoemd heb? Tsja.. 

Oja; Mocht je (net zoals ik) niet zo van kou houden, zeker nu het al weer super koud is buiten (en binnen); laat het fruit even ontdooien voor je het gebruikt en/of gebruik warm/lauw water in plaats van koud water.

Wat heb je nodig voor 1 of 2 personen
- 1 blik ananas op sap, niet op siroop!!
- 1 pak diepvriesfruit, aardbeien en zomerfruit was heerlijk, maar mango (of iets anders) doet het vast ook goed. Je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken! Dit is gewoon de luiwammes versie.
- Water, begin met een beetje en voeg meer toe als je het wat minder dik wilt
- 1 banaan of 1/2 (of 1) avocado
- Gember, kurkuma en cayenne peper naar smaak. Zwarte peper zal ook wel lekker zijn. Zonder is het ook lekker, maar het voegt wel echt wat toe aan de smaak van de smoothie.

BereidingGooi alles, behalve de gember etc, in een blender en zet die aan. Voeg wat extra water toe als je dat wilt. Strooi een snuf gember/kurkuma/cayenne in de blender, proef en strooi er eventueel nog wat extra bij.

Als je dit voor 1 persoon maakt is het genoeg voor een ontbijt. Als je het voor 2 personen maakt zou ik er nog wat chocolade bij eten. Of fruit. Of iets anders.
Natuurlijk ook lekker om nog wat superfoodz overheen of bij te gooien, of wat havermout of chocolade. Of fruit. Ofzo.

2 opmerkingen:

  1. Hahaha 'banaan hoeft niet zo lelijk te zijn als op de tekening'. Ik vind dit trouwens best veel ingrediënten voor één smoothie, ik zou denken dat je hier wel minstens drie van kon maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja? Shit misschien eet ik gewoon super veel ;-) Met zo'n smoothie zit ik ook gelijk goed vol tot de lunch. Eet je die smoothie dan ook als ontbijt?

      Verwijderen