zondag, november 23

Олег & Оксана

Gisteren was het weer tijd voor Risk in kostuum. Wat alsvolgt gaat; je kiest een land/volk/groep uit (pakt zo on-politiekcorrect als het maar kan het stereotype) en kleedt je er naar. We hadden twee Sjeiks (Jafar en Sultan Hakim), een Jood (Michael), een Ier (Paul O'Brien), een Amerikaan (Tyler) en wij waren Oleg en Oxana de Russen. 

Ik weet niet waarom, maar als je iets doet, en je verkleed je er bij, is het gewoon altijd 1000x leuker.

Net als vorige keer (toen Tom en ik als Herr Hofland en Frau Kan waren) mocht je alleen verdragen en verbonden per brief sluiten. Deze brief moest verzegeld worden met kaarsvet en een 'zegel' (vorige keer was het een dop van een pen, nu was het een wijnkurk).
We hadden zelfs een veer met een kroontjespen en inkt. Helemaal yolo. (En natuurlijk waren we meer tijd kwijt aan het schrijven van brieven dan dat we het spel aan het spelen waren)

Vorige keer wonnen we, dit keer helaas niet. Ach ja, dat heb je dan ook weer. Stomme Sjeiken.

4 opmerkingen:

 1. Risk met verdragen en verbonden? Jullie zouden Diplomacy eens moeten proberen. Vette outfits trouwens. Iets verkleed doen ís ook gewoon gaver. Ik speel eens in de zoveel tijd (27 december toevallig weer) Monopoly waarbij alle deelnemers verplicht zijn een overhemd en stropdas te dragen, maar meer (pantalon, gilet, jasje) is nog leuker. Verder doen we dan overigens niet heel veel om de sfeer verder te bevorderen, zoals whiskey drinken en sigaren roken of zo. Om verkleed als generaals Risk te spelen hebben we ook al wel eens bedacht, maar helaas nog nooit uitgevoerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OHMIJNGOD DAT WIL IK DOEN!! Klinkt episch! (en klinkt als iets waar je vriendschappen mee verliest als je té fanatiek bent ;-))
   Haha wat leuk! Dat is ook een goede! Monopoly met een extra 'pad' door het midden is ook leuk, van station noord naar zuid, en west naar oost. En dan zelf nieuwe 'straten' verzinnen, of andere dingen.
   Snel maar eens doen! Is echt leuk. En vergeet dan vooral de kaars en zegel niet ;)

   Verwijderen