maandag, maart 16

Escape Room Claustrophobia

Ieeeeeekkk!! Zaterdag ging ik met Tom en 2 vrienden naar Escape Room Claustrophobia in Amsterdam. Het was een verjaardagscadeau, een super episch verjaardagscadeau.

Mocht je nog niet van de term Escape Room gehoord hebben zal ik het even kort uitleggen. Het is een spel waarbij je uit een kamer moet ontsnappen. Om te kunnen ontsnappen zul je allemaal puzzels moet oplossen, spullen vinden en vooral snel te werk moeten gaan, want je hebt vaak maar één uur.
Er zijn allerlei verschillende thema's. Bij sommige zul je een Russische tijdbom onschadelijk moeten maken, en bij andere ben je Sherlock zelf, of loop je rond in de 18e eeuw. Genoeg keuze dus.

Nee joh, helemaal niet creepy.

Bij Claustrophobia zit je gevangen in de droomwereld van Matilda, en daar moet je dus uit ontsnappen. In een ruimte die er uit ziet als haar kamertje (met bed, en fucking enge clowns en poppen) moet je op zoek naar hints en puzzelstukjes om zo alles weer logisch te maken, zodat Matilda weer wakker kan worden.
Ik kan natuurlijk niet te veel vertellen want mocht je er heen willen gaan zou het echt super zonde zijn als ik dingen ga lopen verklappen.

Wat ik nog wel kan zeggen is dat ik het echt heel erg vet vond. De puzzels waren precies goed qua moeilijkheid, en waren super goed bedacht en uitgevoerd. De kamer zag er prachtig uit en zat super goed in elkaar, en daarnaast was het ook nog eens best wel eng! Goed gebruik van licht, geluid en muziek maakte het tot een lekkere creepy ervaring. Wat ik vooral erg leuk vond is dat je heel erg moet samenwerken; het werkt het beste om zo veel mogelijk met elkaar te delen wat je ziet en wat je denkt. Twee weten meer dan één, en dat komt duidelijk naar voren tijdens zo'n spel.

Ik zei het toch; fucking enge clown. Via.
Eén nadeel van deze Escape Rooms is dat ze wel erg prijzig zijn.. Claustrophobia kost tussen de 70 en de 100 euro (per spel, niet per persoon) afhankelijk van welke dag en tijd je gaat. Ik snap wel dat het zo duur is; er zit zoooo veel moeite en tijd in het bedenken, ontwerpen en uitvoeren van zo'n kamer, maar toch, het is wel jammer. Ach, misschien is het ook wel goed; nu moet je steeds sparen voor je een nieuwe kunt doen, dan duurt het even voor je ze allemaal gehad hebt.

Oja, voor de mensen die nu denken: "neeee dit vind ik veel te eng!" Het valt best mee met hoe eng het is. Het is wel creepy, en oke, ik heb Tom's arm wel een keertje vastgepakt, maar je zult niet met hartkloppingen de kamer uitgeholpen hoeven worden. Eerlijk waar.

4 opmerkingen:

 1. Cool! Lijkt me tof om een keer te doen, soort point and click adventure in real life. Wel jammer idd dat het zo duur is, maar als het echt mooi is ingericht en de puzzels tof zijn, dan heb je er wel veel plezier van. Grote kans dat we een keer zoiets met werk gaan doen (en met een beetje geluk op kosten van de baas :P).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh gratis escape rooms! Epicccc! Ik hoop voor je dat het echt gaat gebeuren ;)
   Ik heb nu ook idd weer helemaal zin om te gaan point en clicken!

   Verwijderen
 2. Nou.. fucking enge clowns en poppen.. nee dankje! Haha. Ik ben echt een mega pussy en heel snel bang..
  Het klinkt wel tof! Ik had er wel eens van gehoord, wat tof dat jullie dat hebben gedaan en vooral dat je er zo enthousiast over bent!
  Wauw.. het is wel gaaf. Maar ik ben bang dat het voor mij echt te eng is (had ik al gezegd wat voor enoooorme schijterd ik ben?).
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah nee het valt eigenlijk echt wel mee! Die poppen doen gelukkig niks (waar ik van tevoren wel echt bang voor was!) dus dan hoef je daar ook niet meer bang voor te zijn ;-)
   En er zijn ook escape rooms zonder clowns en poppen, die zijn vast minder eng. ;)

   Verwijderen