dinsdag, september 30

NIEUW EN SHINY: Omni voor Vegan (ik bied later mijn excuses aan voor deze slechte woordgrap) - Avond

Hoewel ik eerst dacht dat veganistisch eten suuper moeilijk is -steeds de verpakkingen lezen en níks kunnen eten!!- bleek dat achteraf reuze mee te vallen. Maar ik kan me dus voorstellen dat als je, als vegetariër of omnivoor, een veganist op bezoek krijgt, je denkt: wat de fuck moet ik kopen dan, sla en wortels?

Aangezien de meeste vegans dit misschien gewend zijn zullen ze vast zelf wat mee nemen, of dat in ieder geval voorstellen, maar met deze recepten en tips hoeft dat niet meer! Dat is het idee althans. Een soort van nieuwe rubriek die Omni voor Vegan heet (sorry maar slechte woordgrappen.. ik kan ze gewoon niet laten, lees er maar om heen).

Oja en deze rubriek (voelt zo fancy om te zeggen) is natuurlijk ook gewoon voor vegans. Het worden makkelijke recepten, tips of producten waarvan het handig is om te weten; wajo dit is gewoon vegan! Zoals oreo koekjes. (Of had ik dat al eens gezegd?)
Het label zal OVV worden, en in de titel zal ik er bij zetten of het avondeten, lunch, ontbijt of weet ik veel wat is.

Voor vandaag een super simpele pasta die ik zelf super lekker vind.

Simpele pasta met knoflook, citroen en rode peper
Handig om te weten is dat de meeste gedroogde pasta's gewoon vegan zijn. Zeker de volkoren pasta's, daarvan ben ik ze nog nooit met ei tegen gekomen. Check dit wel eerst even! Als je er pesto bij wilt: in de meeste kant en klare pesto's zit kaas (gran padano). De "puur en eerlijk" pesto van de Appie is als het goed is vegan.
Oja, en er staat wel "wijn is altijd goed" maar veel alcoholische dranken worden geklaard met dierlijke producten. Check of je wijn vegan is via bijvoorbeeld deze site, of deze site (Barnivore heeft ook veel bier, en andere alcoholische merken er op staan).

Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen:
- Pasta (zelf eet ik dit het liefste met spaghetti)
- 2 tenen knoflook (of meer!), fijngesneden
- 1 rode peper (of een halve) zonder pitjes, fijngesneden
- 1 citroen (voor het sap)
- 1 zakje groene blaadjes, bijv. rucola, veldsla, snijbiet
- 1 bakje Cherry tomaatjes, gehalveerd
- Olie (extra virgin olijf olie is hierbij lekker)

Eventueel:
- Een ui, gesnipperd
- Zwarte olijven, gehalveerd of in ringen
- Pijnboompitten (geroosterd nóg lekkerder)
- Een scheutje soja- of rijstroom, of wat lepels pesto (Probeer het de eerste keer sowieso eens zonder een van deze opties. Mocht je dan echt een sausje ofzo missen, kun je een van deze 3 opties proberen)

Bereiding
Kook de pasta. Snijd intussen de knoflook en de peper fijn. Als de pasta bijna klaas is fruit dan de knoflook tot deze lekker ruikt en zacht is, wil je er een ui bij fruit die dan mee. Voeg dan de peper bij en bak even mee. Giet de pasta af en doe weer terug in de pan. Roer de knoflook en peper door de pasta. Doe hier ook de cherrytomaatjes bij, het sap van een halve citroen en wat olie. Proef en voeg naar smaak peper, zout en meer citroen toe.
Schep op en mix op je bord een handje groen er doorheen.


Makkelijk genoeg toch? Oke joee!

5 opmerkingen:

  1. Vegan eten is inderdaad niet zo moeilijk samen te stellen, wij eten ook best vaak vegan. Lekker receptje trouwens voor pasta (en zo lief getekend!).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ja erg fijn dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is :)

      Verwijderen
  2. You had me at "Barnivore heeft ook veel bier" :P Ik wilde kijken hoeveel ik ervan ken, maar het zijn er een beetje veel om ze allemaal na te lopen. En dat is uiteraard positief; had niet verwacht dat het er zoveel zouden zijn. Deze rubriek is een leuk idee :) Maarre, is het niet juist Vegan voor Omni? Als in: veganistische recepten voor omnivoren.

    PS Mooi foutje: "Als de pasta bijna klaas is" :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha! Ja het zijn er veel hè! Toen ik gisteren een Koninckje wilde zag ik dat deze ook vegan zijn, yeaah! ;-) Haha nee ik bedoel het juist voor omnivoren die voor de 'lastige' vegans moeten koken. (En anders kan ik mijn slechte woordengrappen niet uiten)

      Haha! Die laat ik staan ;)

      Verwijderen
  3. Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic.
    You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
    Hope to see you there soon :)

    BeantwoordenVerwijderen