zondag, september 21

Weekend recepten

Zoals ik al eerder geschreven heb (geloof ik?) vind ik het heerlijk om kookboeken te lezen en alle recepten die me a) lekker lijken b) niet te moeilijk zijn en c) makkelijk te verkrijgen ingrediënten hebben, op te schrijven in een boekje. Zodat als ik wil bepalen wat ik ga eten ik niet een boek van 200 tot 800 bladzijdes door hoef te spitten.
Maar soms, net op het moment dat je denkt 'dit wil ik vanavond eten!' Kom je erachter dat je dan eigenlijk gisteren al die cashewnoten had moeten laten weken.
Vandaar dat ik soms vooruit plan (althans; ik probéér vooruit te plannen); wat gaan we deze week eten?

Maandag is voor mij de start van een nieuwe week, dus geen beter moment om te bedenken wat je wilt gaan eten komende week dan het weekend!

Geglazuurde sesam-bloemkool "vleugeltjes" 
Via Cupcakes and Kalechips.
Ohhh klinkt lekker. En is ook nog eens niet moeilijk! Misschien met wat rijst en geroerbakte chinese groentes (pak soi, bok choy etc).

Portobelloburgers met cashewkaas
Via This Rawsome Vegan Life.
Portobelloburgers staan al een tijd lang hoog boven aan mijn maak-lijstje. Het komt er steeds niet van omdat.. het me veel werkt lijkt? Maar als ik dit recept zie valt dat reuze mee. Dit specifieke recept vergt wat meer tijd omdat je er zelf cashew-kaas bij maakt (al hoeft dat natuurlijk niet).

Overigens staat in dit recept dat de portobello's 3 uur in de oven moeten; in Veganomicon staat een soortgelijk recept waar ze de porto's maar 20 minuten op 200 graden de oven in doen. Als ik dit recept zou maken zou ik de Veganomicon manier gebruiken om ze garen.

Ik zou het met een frisse salade ernaast eten (kun je gelijk de groentes die nog over zijn van je burger in die salade opmaken!)

Pompoensoep met appel


Pompoen is zo lekker. Ik eet het niet zo vaak omdat het niet altijd even goedkoop is. Maar als ik het niet erg verkeerd heb begint het seizoen nu een beetje te beginnen. Pompoen en appel? Klinkt super lekker! Ook zag ik dat er rode linzen in zitten; handig want die hebben we toch nog, en mocht de appel je afschrikken kun je die makkelijk weglaten. Pompoensoep is an sich al goddelijk.

Volgens mij  moet je hier gewoon een dikke bak van vol eten met misschien een broodje er naast om mee te dippen.

Tempeh Chimicurri
Via The Post Punk Kitchen.

De twee keren dat ik Chimichurri at reageerde mijn lichaam er nogal.. heftig op. Maar dit waren supermarkt pakjes. En ohhh het is wel zó lekker! En daarnaast is tempeh een van mijn beste vrienden.
Dus ik ga het gewoon nog eens proberen.

De tempeh moet ongeveer een uur marineren maar verder is het erg simpel en ben je er weinig tijd aan kwijt. Als je tijdens de marineer-tijd (1 uur ongeveer) gewoon lekker wat rijst en geroerbakte groentes maakt (weer die Chinese groentes waar ik het over had, of bijvoorbeeld sperzieboontjes of asperges zoals op de foto) ben je helemaal efficiënt bezig. Wat goed van je!!!


Oke ik heb te veel honger om nog meer dingen op te zoeken.
Fijn weekend nog!3 opmerkingen:

 1. Haha, grappig, ik zat gisteren ook nog kwijlend naar die foto van die portobello burgers te kijken. Ik had twee rauwe taartjes gemaakt van diezelfde weblog :)

  Klopt, het pompoenseizoen is nu, de pompoenen die je in de winter koopt die liggen er dan al een paar maanden.

  Ik heb eigenlijk nog nooit lekkere tempeh kunnen maken, heb je tips? Het smaakt altijd hetzelfde, hoe ik het ook marineer. Maar misschien moet het altijd lang marineren, veel kruiden toevoegen, of moet je het in veel olie bakken oid? Dunne plakjes? Een nacht in de koelkast marineren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha jaa kwijlen inderdaad, ziet er zo goed uit! Wat leuk, welke taartjes?

   Ah dat wist ik niet! Goed om te weten. Dan ga ik gauw pompoenen kopen en er ALLES mee maken!

   De dikte maakt niet zo uit, wat goed helpt is de tempeh eerst 10 minuutjes koken of stomen. Dan nemen ze de smaken beter op. En vervolgens minstens een uur marineren.
   Mijn lievelingsrecept is de smoky tempeh uit de Veganomicon http://rachel-fortheloveoffood.blogspot.nl/2011/01/veganomicon-smoky-grilled-tempeh.html
   Ohhhh ZO lekker!! En ik laat de liquid smoke altijd weg omdat ik geen idee heb waar ik dat moet kopen (en lui;)) maar zonder is het al fantastisch!

   Verwijderen
  2. Die taartjes die ik ook op fb had gezet, volgens mij had je het al gezien :P

   Haha, ik ook!!

   Ohja, eerst even stomen, ik heb dat volgens mij wel vaker gehoord, maar koken is wel makkelijker, dat ga ik dan zeker eens doen. Dat haalt ook de bitterheid weg staat in dat recept. Bedankt :) Liquid smoke ben ik ook nog nergens tegengekomen hier.

   Verwijderen