maandag, oktober 20

Dankbaarheid #2

Eind juli schreef ik al een blog over dankbaarheid. Dat ik er iets mee wilde doen maar nog niet zo goed wist hoe en waar en wat. Ik schreef bijvoorbeeld ook dit:
"Dankbaarheid. Ja. Ik brak net al bijna weer een nieuw boekje aan (ik denk dat ik er nu zo'n 9 in gebruik heb. Kunnen meer mensen zich in dit probleem vinden?), maar stopte mezelf nog net op tijd. Er staat wel 'Happiness' op.. met ballonnen.. ahwm zal ik 'm niet toch aanbreken? Dan maak ik 'm dit keer ECHT vol voordat ik een nieuwe aanbreek!"

Dus wat heb ik nou uiteindelijk gedaan? JUIST! Dat nieuwe boekje aangebroken! Yolo!
Maar ik heb dat boekje ook volgemaakt. Op een paar dagen na heb ik eigenlijk dagelijks iets in mijn boekje gezet. Elke dag met een klein tekeningetje er bij.
De vorm werd iets losser na verloop van tijd, in plaats van uitgesproken dankbaarheid waren het fijne momenten van die dag. Dingen die goed gingen, dingen waarvan ik vond dat ik het zelf goed had gedaan etc. Ook wel dankbaarheden dus eigenlijk. Maar dankbaarheid klinkt zo groots.


     Kijk.. het boekje vroeg er ook wel een beetje om!

Er zaten twee enorm leuke voordelen aan het bijhouden van zo'n boekje, die ik zelf niet had voorzien.
1) Het werd eigenlijk een soort mini-dagboekje waarbij ik elke dag iets kleins opschreef over de dag er voor. Leuk voor later!
2) Ik ben veel beter gaan onthouden wat ik doe. Aan het begin dacht ik echt vaak; "Wat heb ik gister in godsnaam gedaan?!" En nu weet ik dat eigenlijk altijd nog wel. Soms zelfs van een paar dagen (Als ik het vergeten was in te vullen).

 
The Lunchbox is trouwens echt een super leuke film. Aanrader! 

Daarnaast klopt het wel dat ik er wat vrolijker van werd. Elke dag (bij mij meestal in de ochtend) stilstaan bij wat je de dag er voor voor leuks of fijns had werkt erg positief. Want er zaten ook echt wel dagen tussen waarop ik me helemaal niet fijn voelde, waarop ik dacht dat er echt niks fijns was gebeurd. Als je dan de volgende dag terug kijkt en jezelf iets op dwingt te schrijven merk je toch dat er altijd wel iets fijns was.

Ook vond ik het leuk elke dag een klein tekeningetje te maken! Soms stelde het echt niks voor, of was het eigenlijk foeilelijk, maar je bent toch even bezig. Creatief zijn kan nooit verkeerd zijn.

 
Ja ja, met mensen praten kan soms al een hele overwinning zijn voor socially awkward penguins als ik.

 
Avatar? Iemand? * Overigens verloor ik 2 keer met Kolonisten DUS ZO LEUK WAS HET EIGENLIJK HELEMAAL NIET.

Rdr = Red Dead Redemption = een cowboy spel voor op de PS3. Guiltyyyyyy.

Het boekje is ook handig om je koffie-inname in de gaten te houden. Dat waren dus sowieso 3 kopjes koffie op die dag! Anne-Fleur toch! * EFTELING!!!!!!!!

Een klein trots-boekje is het zo. Moet ook kunnen.


Al laatste vond ik het leuk dat je met zo'n boekje er achter komt waar je echt blij van wordt. Bij mij is dat blijkbaar alles met eten, Tom (duh), vrienden, lezen en op de een of andere manier creatief bezig zijn.

Nou goed, het boekje is vol! Wat tof is, want het was m'n doel om het vol te houden tot het boekje vol was. Maar aangezien ik het eigenlijk wel fijn vind ga ik nog even door. Gelukkig had ik nog een ander boekje. Wat ik ooit al had aangebroken met als smoes 'dit keer ga ik ├ęcht dagelijks een dagboek bijhouden!!!!' waar ik natuurlijk na 2 dagen al hopeloos in faalde. Die ga ik nu maar vol maken.

Liefs, Fleur6 opmerkingen:

 1. Ik begin altijd aan zoiets en na een week heb ik weer iets anders gevonden. Super knap dat je het volhoud en het is echt een tof boekje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja heel herkenbaar! Ik denk dat het bij mij ook alleen maar werkte omdat ik dacht "ik ga het niet voor altijd doen, maar alleen dit boekje volmaken." Dan word het ineens veel makkelijker om het vol te houden, voor mij althans, in dit geval. ;)

   Verwijderen
 2. Wat superduper leuk gedaan! En ook toevallig, want ik houd van de afgelopen drie weken ook bij welke fijne momentjes ik die dag heb beleefd. We zijn partners in crime!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ah leuk ik ga eens kijken! Haha niet alleen in fijne momentjes maar ook nog bijna in naam ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk!
  Mooi boekje ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen