woensdag, november 26

Prutsen met Illustrator

Als verjaardagscadeautje maakte ik voor Tom een kalender. Ik tekende alles eerst, scande het in en probeerde het met Illustrator in te kleuren enzo. Ik kan prima omgaan met computer, maar met bewerkingsprogramma's... nee.
Godzijdank bestaat er zoiets als Google en Youtube, en genoeg mensen die iets wél kunnen en graag willen laten zien hoe het dan moet. Met gevloek en veel geduld maakte ik de kalender uiteindelijk op tijd af voor z'n verjaardag en had ik toch wel het idee dat ik al veel geleerd had.

Aangezien ik gisteren en vandaag geen hol te doen heb/had en nog steeds ziekig ben (van heel erg verkouden ging ik naar een nogal pijnlijke opgezette keel en heel veel hoesten, yeah), besloot ik te tekenen, en dit vervolgens in illustrator te laden. Yolo.

Het enge vrouwtje moest eigenlijk een konijntje van de zijkant zijn. Maar goed. Eng vrouwtje, is ook goed.

Gewoon lekker een papier volknallen met onsamenhangende shit.
Soms lukt het best wel prima, en soms bedenk ik achteraf: ohja.. als een 'hokje' niet afgesloten is kan ik het ook niet inkleuren. En dan eindig je met zwart-witte dieren met mini kleuraccenten. Ach ja, ook wel leuk.
KOEKJES EN THEE.


Glazen, kopjes en cactusjes zijn zo leuk om te tekenen. Ook nog een pijprokende kat met baard, speciaal voor jullie. (Soms heb ik een 'hokje' echt wel dichtgemaakt.. maar dan kan ik het alsnog niet inkleuren, zoals de konijntjes.. geen idee waarom)

Het zou wel leuk zijn om meer een doel te hebben tijdens het tekenen en maken.. ipv die random papier-volknal-shit. Misschien nog een kalender die ik dan als freebie online kan zetten. OMG FREEBIES!!!!!!

5 opmerkingen:

 1. Yolo, leuke tekenstijl heb je! :) Ik zou ook eens moeten leren omgaan met bewerkingsprogramma's als Photoshop en programma's voor filmpjes en zo. Maar ja, ik ben een lamzak :P Misschien kun je via (een) website(s) als Society6 zelfs wel een beetje geld verdienen met je hobby. Geen idee wat de toelatingseisen zijn, maar daar zitten een heleboel artiesten op waarvan je prints op spullen kunt laten drukken (ook mokken!). Wellicht willen mensen ook wel mokken en kussens en iPhone cases 'n shit met jouw tekeningetjes erop :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja ik ken het.. ik zou ook nooit de moeite nemen om een cursus ofzo te gaan volgen. Veel te veel gedoe ;p Ja daar dacht ik laatst ook aan.. zou wel leuk zijn! Misschien maar eens kijken:-)

   Verwijderen
 2. Super leuk! Je kan leuk tekenen. En met weinig kleuraccenten vind ik juist ook wel leuk. Lijkt me trouwens echt een ramp om in illustrator te doen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! Ja vind ik ook wel.. anders wordt het misschien ook wel heel vol. Maar toch leuk als je wel de optie hebt ;-) haha het is even wennen.. snap het nu al beter dan photoshop!

   Verwijderen
 3. Ik vind cacti ook geweldig om te tekenen! :D Zo cute.
  En je enge vrouwtje haha, misschien omdat ze geen konijnenoren heeft dat ze een beetje 'eng' (jouw woorden ;) ) is geworden.
  Toffe tekeningetjes!

  BeantwoordenVerwijderen