vrijdag, januari 2

2015 to do: Zelf

Ik houd niet zo van het begrip goede voornemens. Sowieso houd ik niet zo van het idee dat je een nieuwe gewoonte voor jezelf gaat verzinnen die je dan vervolgens dus ook moet gaan volhouden. Dat is gewoon super lastig, en als het niet lukt is het weer huilen met de pet op. Dus ik noem het gewoon een to do van 2015. En ik neem het niet zo strikt, het zijn dingen waarvan ik denk; die lijken me leuk om te doen! Maar komt het er niet van ga ik niet met een pruillipje het nieuwe jaar in (2016, mijn god, dat duurt ook nog wel even). Ik verdeel de to do's in verschillende categorieën: eten, lezen&kijken, creatief/diy, doen, spullen en zelf. (Dit begin verhaaltje ga ik lekker knippen en plakken dus dan weet je dat je dat de volgende keer niet meer hoeft te lezen:))
Vandaag dus: ZELF!

TO DO:
- Verhuizen
Als er 1 ding is wat ik heeeeeeeeel graag zou willen doen dit jaar is het wel verhuizen. Tom en ik wonen hier echt wel fijn, in ons mini huisje met 2 kamers en huisgenoot. Maar de bovenburen, MIJN GOD DE BOVENBUREN. Daarnaast wil ik graag een kookeiland. Oke, nee, dat gaat misschien niet lukken. Maar ik wil wel een open keuken, dat lijkt me zo fijn! En ook al hebben we een chille huisgenoot, ik wil nu wel eens alles voor ons alleen. En een balkonnetje zou ook fijn zijn. En niet meer op de begane grond wonen (tot ziens binnenkijkers en awkward momenten!). Helaas is Utrecht gewoon kneitertje duur, dus we gaan ook naar andere steden kijken, Urk schijnt erg gezellig te zijn. (Grapje, doei)

- Werken aan mezelf
Over ongeveer 2 weken ga ik eindelijk beginnen bij een psycholoog hier in Utrecht. Niet omdat ik neigingen heb kleine kinderen te vermoorden of altijd 5 keer het licht aan en uit moet doen, maar gewoon, omdat ik aan mezelf wil werken. Anne-Fleur moet Anne-Fleur nou eens een keertje niet meer in de weg blijven staan. En Anne-Fleur moet ook stoppen met in de 3e persoon over zichzelf te praten, wat een debiel.

Pokémon is veel meer dan een super leuk spelletje, het is een filosofische guru voor op je gameboy.
- Yoga
Minstens 2 keer per week yoga. Of minstens 1 keer, in ieder geval.

- Weekplanningen gaan maken ongeveer 
Volgens mij werkt het bij mij heel goed als ik verschillende 'taken' opschrijf, en die dan kan gaan turven ofzoiets. Want bij mij werkt het gewoon niet zo als ik van tevoren ga zeggen: dan en dan ga ik dit doen. Oke, niet heel duidelijk verhaal. Een voorbeeld: ik wil dus 2 keer per week yoga gaan doen, dan zet ik aan het begin van elke week neer: YOGA. Met bijvoorbeeld twee kruisjes er bij. Die kruisjes kan ik dan omcirkelen op het moment dat ik yoga gedaan heb. Zo kan ik bijhouden óf iets iets heb gedaan, en is het een reminder van "dit moet je deze week nog wel doen dus eigenlijk hè."
Oke, ik moet dit systeem nog even gaan perfectioneren denk ik, want het is ook wel leuk om te zien op welke dag ik dan iets deed, maar ik ga het eerst maar eens gewoon proberen. En kijken of het werkt ;-)

- Meer verdienen
Ik verdien op het moment namelijk niet genoeg om van rond te komen. Gelukkig heb ik vroeger gespaard en kan ik daar even op vooruit, maar dat vind ik niet chill. Ik wil dus meer gaan werken, en meer gaan verdienen. Eigenlijk wil ik genoeg verdienen om te kunnen sparen. Al is het maar een klein beetje.

- M'n cyclus bijhouden
Ja ja, ik ben zelfs al bezig! Ik ga elke ochtend m'n temperatuur bijhouden en ook verdere lichaamstekenen in de gaten (HAA.. bah) houden. Gewoon voor de leuk en de info.


- Meer doen
Dit heeft eigenlijk ook met het werken aan mezelf te maken. Ik doe vaak dingen niet. Niet alleen dingen die ik spannend vind (zoals op reis, of ergens solliciteren, of weet ik veel) maar ook dingen die ik eigenlijk hartstikke leuk vind. Bijvoorbeeld bloggen, of tekenen, of bakken, of koken of op bezoek gaan bij vriendinnen.. ik weet niet helemaal waarom ik vaak dingen niet doe.. maar ik zou het graag willen veranderen. Meer doen en minder achter de computer zitten (want daar komt het vaak wel op neer).

- Een beslissing maken
Waar ga ik me in verdiepen? Waar ligt mijn hart nog meer? Wil ik nog een studie doen of niet? Of een cursus? Of kan/wil ik het zelf doen? Of wil ik toch weer verder met muziek?
Veel vragen, veel ideeën, maar ik denk dat het dit jaar wel gaat lukken iets te beslissen.

- Tom
Meer leuke dingen doen met Tom! Uit eten, onze cineville pas benutten, samen koken, series kijken, wandelen, naar een andere stad toe, spelletjes doen of anders leuks. Niet dat we nu alleen maar zwijgend naast elkaar op de bank zitten, maar de overgang van student naar werkend-niet-student was best wel groot, daar moet ik nog steeds een beetje aan wennen zelfs. En dan schieten leuke dingen er soms een beetje bij in. Meer tijd voor elkaar is alleen maar fijn.

Oke, dat is de to do list voor nu, misschien denk ik halverwege weg: OKE IK WIL OOK NOG EEN ZEEMEERMIN WORDEN DIT JAAR. Maar dat zien we dan wel weer.
Nog andere mensen met to do's? (Als je er al een heel blogverhaal over hebt getypt is een linkje ook goed ;-)) Ben benieuwd!


5 opmerkingen:

 1. Mooie lijst. De opmerking 'niet dat we nu alleen maar zwijgend naast elkaar zitten op de bank', daar moest ik wel even om lachen. Ik zag het voor me :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee joh, kom gezellig naar Urk. (Vooral als je dol bent op vis en jongeren die dol zijn op drank). Maar de huisjes zijn wel schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oo ja de huisjes! Dat geloof ik wel. Vis en jongen die dol zijn op drank zijn ook twee van m'n meest favoriete dingen ;-)

   Verwijderen