woensdag, februari 18

Download: Kalender

FRISBEEE! Ik bedoel, FREEBIEEEE.

Voor de verjaardag allerliefste Tom maakte ik een kalender. Mijn eerste probeersel met Illustrator! Ondertussen denk ik al 'kan beterrrr kan andersssss.' Maar ik ben er ook nog heus wel blij mee. En nog belangrijker: Tom vindt 'm leuk!

Eigenlijk maakte ik 'm dus speciaal voor Tom, maar mocht je 'm ook leuk vinden kun je 'm HIER downloaden (of gewoon helemaal bekijken!). Het is in A5 formaat, maar het leek ons leuk om 'm gewoon als A4 te laten (ook omdat het al januari geweest was en we die anders helemaal niet meer zouden zien ;-)). Je kunt 'm natuurlijk gewoon doormidden knippen als je liever wel A5 hebt.


Oke ik ga snel opruimen en afwassen want we houden vanavond een etentje met 7 mensen! Spannonnnnd.

8 opmerkingen:

 1. Oh wat heb je die leuk gemaakt! De vosjes van november vind ik erg cute! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen frisbee? :(

  Leuke kalender! Superhandig als je creatief en getalenteerd bent, dan kun je mensen originele cadeautjes geven. Hoe maak je de tekeningen, met zo'n tablet? Overigens vind ik dat je bij de maand mei wel een bizar gruwelijk tafereel hebt getekend! Die vette, vrolijke worm wordt natuurlijk enkele ogenblikken later door de papa- of mamavogel van de grond gepikt en aan de kuikens gevoerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nee geen frisbee! Sorry yo..

   Nee, hoewel zo'n tablet me wel erg chill lijkt! (ook wel lastig trouwens) Ik maak gewoon tekeningen op papier, en scan die dan in, of maak er een foto van. In Illustrator maak je er dan een 'vector' bestand van. Iets wat er voor zorgt dat je miljoentriljard keer kunt inzoomen zonder dat het pixelig wordt. Erg handig!

   Haha oohh nee die worm is gewoon de buurman waar ze een vriendschap mee hebben opgebouwd.. ze zouden Theo nooit opeten! denk ik..

   Verwijderen
 3. Maar werk je die tekeningen dan nog met de muis bij in Illustrator of zo of is Illustrator echt zo'n magisch programma dat 'ie een tekening gewoon omzet naar een illustratie met mooie dikke lijnen en zonder vegen/uitgegumde lijntjes/dat soort dingen?

  Oké, goed om te horen dat Theo het waarschijnlijk wel overleeft :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je gebruikt 'image trace' en daarmee kun je de lijndikte en hoekigheid of rondheid (voor zover dat woorden zijn) aanpassen! Soms wel lastig om het echt mooi te krijgen hoor.. maar gelukkig bestaan er youtube tutorials ;-)
   En ik teken sowieso altijd gelijk met een fineliner, dus sowieso geen uitgegumde lijntjes! En als ik een foutje heb kan ik die dan digitaal gummen, super handig!

   Verwijderen