vrijdag, februari 27

Rotterdam

Ooo Rotterdam was fijn! Zo veel gedaan, en ook zo weinig gedaan!

Dinsdag
We hadden op station Blaak afgesproken om bij Spirit te gaan eten! Ommmmggggg. Ik had op de Vegan Nederland facebook al zo veel foto's en berichtjes over Spirit gelezen. En eerlijk gezegd wist ik niet eens dat het in Rotterdam was. Maar wel dus.
Suuuper lekker gegeten! Het is ook een tof concept: het is een buffet, je schept zelf op, en je betaalt per kg. Er zijn heel veel vegan opties, dus yay!
Ik had onder andere een heerlijke bieten tarte tatin, courgette spaghetti met seitan, tempeh, seitan steak eh.. nouja en nog meer. Ik had van heel veel dingen een klein schepje. Super lekker! De volgende keer neem ik sowieso wat meer van die courgette noodles, en nog zo'n tarte tatin. Want dat was echt über heerlijk.

ZEEEEEEP.


Daarna gingen we naar het huis van mijn zus om daar zeep te maken! Ik vond het best wel spannend, want je werkt met heftig spul (gootsteenontstopper), maar uiteindelijk ging het goed en zijn de zepen erg mooi geworden (al zeg ik het zelf ;-)). En we zagen er uit alsof we zo uit Breaking Bad kwamen. Ik zal er nog een aparte blog over schrijven omdat dit anders een nogal lang verhaal wordt.

's Avonds sliepen we in het huis van haar vriend. Wat trouwens niet oké mooi was. Jeuzes. En hij heeft ook nog eens een VET LEUKE KAT.

Zie hier: Kip! Ik wilde 'r in m'n tas doen en mee naar huis nemen. Bijna gedaan.
Woensdag
Hebben we de hele ochtend in de stromende regen gelopen. Door het Museum Park, langs een oud haventje, tot de Erasmus Brug en toen weer richting het centrum. We lunchten bij de Bagels en Beans (de Oathie met hummus, yum!) en kochten toen maar 2 paraplu's. Waarop het natuurlijk plots stopte met regenen!
We spendeerden aardig wat tijd in de boekenwinkel, waar ik eigenlijk allemaal boeken wilde kopen, maar toch maar niet gedaan, en liepen zigzaggend terug naar 'ons' huis.

We pakten onze spullen en gingen door naar het huis van mijn zus, waar we sushi maakten en aten! Oke, ik heb niks gemaakt, op de rijst na, ik zat te lezen en kneiter moe te wezen.We sliepen daar ons tweede nachtje. En ik miste Kip al een beetje.

Donderdag
Gingen we rond het middaguur de nieuwe binnenweg op. Waar we op dinsdag allemaal leuke winkeltjes hadden gezien. Ik kocht The Secret Dairy of Adrien Mole en The Growing Pains of Adrien Mole. Die ik al suuuuper lang wilde, maar ik wachtte steeds met in een boekwinkel kopen omdat ik ze tweede hands hoopte te vinden. Maar ik kon nooit deel 1 vinden! En nu dus wel. Nou, goed verhaal dit. ;-)

We lunchten bij Dimitri's Boterhammen. Waar ze niks veganistisch op de kaart hadden, maar ze lieten de mozzarella weg op een broodje hummus en dat broodje was heerlijk!
Ik wilde eigenlijk een erwtenplantje kopen bij een super leuk plantenwinkeltje maar daar hebben we helemaal geen plek voor. Zo jammer. Huilie. Voor later dan maar, als we een groter huisje hebben, ooit.

Daarna lunchten we nog 3 cupcakes weg met z'n tweeën, bij Heavenly Cupcakes. Ik had de cardamom-cashew (OMG ZO LEKKER), Tom de gember, en we deelden de lavender. Die beiden ook lekker waren (maar die cardamom-cashew was echt de beste. Yum).
We bestelden ook twee Dutch Weed Burgers om mee te nemen. ZO LEKKER. Waarom heb ik daar zo lang mee gewacht?! Hoewel ik stampes vol zat van ons vreetfestijn wilde ik er eigenlijk gelijk nog een eten.HORROR
Na de DWB mindful naar binnen geschoven te hebben, pakten we een trein terug naar Utrecht. We gingen namelijk naar de voorstelling Horror, door Jakob Alhbom. Een hommage aan, jawel, Horror films.

Het was echt ZO vet! Ik wou dat ik nog een keer kon gaan. Maar hij speelt nog maar 2 keer, vanavond en morgenavond. En beide keren moet ik werken. Mocht je toevallig in Houten of Spijkenisse wonen, of in de buurt; Ga kijken!! Het is echt zeer waard.
Erg grappig, erg mooi decor, soms schrikken, soms kneiter ranzig, mooie choreografieën, hele vette 'trucs' en gewoon lekker bizar.

Hier de teaser:

6 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen! (Ik kom uit Rotterdam, ben er weggegaan maar heb heimwee, meh meh meh). En wat cool dat je eindelijk de boeken van Adrian Mole hebt gevonden, die zijn zoooo leuk! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik kan me voorstellen dat je heimwee hebt ja.. Helemaal omdat Amsterdam soms zo.. hysterisch is. En Rotterdam echt een stuk chiller. Gelukkig is het niet ver weg!
   Ja haha wil er ook de hele tijd verder in lezen! Echt grappig!

   Verwijderen
 2. Haha, "niet oké mooi", die is echt niet oké cool :P Ik wilde naar Horror! Helemaal vergeten... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oohh wat jammer! Ik hoop heel erg dat 'ie nog een keer naar Nederland komt dan (voor jou en voor mij;))

   Verwijderen
 3. Wat heb jij een tof Rotterdam weekendje gehad! Altijd leuk om te lezen wat mensen doen in 'mijn' stad (haha en meestal doen andere mensen heel veel dingen die ik ook nog moet doen maar nooit tijd voor maak - misschien is het gewoon beter om een toerist te zijn ergens?). Ik snap dat je Kip wilde meenemen in je tas en ik vind het jammer dat er geen plek is voor een erwtenplantje in je huis. En je schrijft zo leuk joh.
  En Heavenly Cupcakes is zo super fijn! Heerlijk daar, ik moet er eigenlijk vaker iets halen. Pas één keer gedaan en toen werd ik er heel blij. En kan je die DWB ook bij Heavenly Cupcakes halen? Als jij er zo weg van bent wil ik er ook een! Spirit is ook zo'n tentje waar ik maar één keer ben geweest maar waar ik toen ook echt gesmuld had. Echt leuk daar en overal een klein beetje van nemen is voor mij ook ideaal haha, dan kan je alles proeven! De sushi ziet er trouwens echt lekker uit, en bij Bagels & Beans bestel ik ook meestal een oathie met houmous! (of een rozijnenkaneelbagel met banaan & kaneel & ahornsiroop, zoooo fijn).
  LEUK! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha eigenlijk moet je gewoon eens met iemand die nog nooit in je stad geweest is (of maar 1 keer) de stad in!
   Ja ik weet niet of het altijd is, maar toen wij er waren kochten we de DWB bij Heavenly Cupcakes. Oooo echt gaan halen hoor! Zó goed! En haha misschien maar goed dat je niet vaker naar Spirit bent geweest, anders zit je er straks misschien elke dag (zo zou het bij mij wel gaan denk ik;))

   Oehh wauw ik wist niet dat die laatste optie er was bij de B&B! Klinkt echt super lekker! Ik ben ook wel heel erg benieuwd naar die Chicks Love Food bagel, die kon je ook heel makkelijk vegan maken door het vlees weg te laten geloof ik.
   Super lief je reacties!

   Verwijderen