maandag, februari 2

SoA #1 : Honger

Een tijdje terug schreef ik over de Secrets of Adulthood uit het boek The Happiness Project van Gretchen Rubin. En dat ik dat zelf eigenlijk ook wel wilde gaan doen; een lijstje bijhouden met mijn eigen secrets of adulthood.

Ik moet zeggen dat ik het nog best lastig vind om ze te bedenken, vooral omdat het soms heel dom klinkt in het Nederlands. Dus ik denk dat ik soms gewoon ook maar een Engelse SOA doe. Yolo toch?

Maar goed, bij deze de eerste:
#1 - Laat jezelf niet (te) hongerig worden. 
Ik word echt een terrorkind als ik honger heb; chagrijnig, moe en ik kan geen enkele keuze meer maken; dus ook niet als ik eindelijk in een supermarkt sta om iets te eten te kopen. 
Ik heb al meerdere keren gehad dat ik dan super geïrriteerd de supermarkt weer uitstampte, nog steeds met evenveel honger. In het Engels is hier overigens een prachtige term voor: hangry. Een combi van hungry en angry. Die slaat voor mij wel de spijker auf dem kopf, om het maar even zo te zeggen. 


Zijn er meer mensen die dit hebben? En zijn er nog SOA suggesties? :-)
Oke joe hè! Fijne maandag!

5 opmerkingen:

 1. Haha, mooie tekening. Ik las ergens dat drinken soms al helpt om het hongergevoel te verminderen, dus dat is misschien een tip om je hangry bui uit te stellen en je tijd te geven om eten te scoren.

  Ik heb geen SOA-suggesties waar je vrolijk van wordt :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja dat doe ik dan vaak ook wel, maar als ik écht honger heb.. nee.. dan helpt het niet meer ;-)

   Ahh jammer! Alleen maar chlamydia enzo? ;)

   Verwijderen
 2. Haha, dit is best herkenbaar ja. Als ik geluk heb dan heb ik voor dit soort situaties nog restjes curry/soep/etc in de vriezer, want ik wil ook echt niet naar de supermarkt als ik honger heb. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha neeee inderdaad! Oh dat is ook wel een goede 'niet naar de supermarkt als je honger hebt' ;)

  BeantwoordenVerwijderen