donderdag, oktober 30

De 'ik-hou-van-meuk' tag

Ik vind dat hele 'De bla-bla-bla-bla tag'-gebeuren altijd een beetje dom klinken. Maar toen ik deze ik-hou-van-meuk tag van Oh La Lau voorbij zag komen bij onder andere Iris en bij De Groene Meisjes vond ik het toch wel erg leuk. Vooral omdat ik natuurlijk gewoon veel van meuk houd.
Dus bij deze.Hoe vaak ga je naar de kringloop?
Niet heel vaak eigenlijk. Hoewel, als ik de stad in loop ga ik wel altijd even bij de Arm langs, als bij mijn oma op bezoek ben sneup ik daar de Dorcas door, en als ik bij de Ikea kom ga ik ook langs de kringloop die daar in de buurt zit.
Uiteindelijk zal het wel op 1 à 2 keer in de twee weken zitten. Het is niet dat ik elke week denk; "Nou nu is het weer eens tijd!"

Wat is je favoriete kringloop?
Die heb ik niet echt.. De Dorcas in Nijverdal is wel erg leuk, en de prijzen zijn nog echt laag, maar zo ver weg. De Arm heeft redelijk vaak goede boeken dus dat is fijn, maar overall is er geen winnaar. De maandelijkse markt op de IJhallen is misschien geen kringloop maar er is wel genoeg meuk. En zelfs al slaag ik niet dan vind ik het nog fantastisch om er een hele dag rond te struinen.
Oh, en de vrijmarkt met Koninginsdag, in Amsterdam. Ook niet echt een kringloop maar dat is echt fantaaaaaastisch.

Wat is je grootste tweedehands aankoop?
Hmm mijn grootste tweedehands aankoop is helemaal niet zo groot. Het is een tafeltje. Wel staat er, tweedehands van mijn ouders gekregen (dat telt vast ook?;-), een hele mooie boekenkast en een locker die ooit in het zwembad stond waar mijn vader werkt. Met beide ben ik echt zo blij!


De locker (met nog meer meuk er omheen). De zwarte kat is ook een gelukkige kringloopvondst!

Op welke tweedehands vondst ben je het meest trots?
Ha! Nouja.. ik heb dus een beetje een kopjes verslaving? En de vondst waar ik het meest trots op ben is wel mijn verzameling bekers en theekopjes+schoteltjes met bosdieren. De kopjes staan, ongeveer met de andere helft van m'n verzameling, nog bij mijn vader thuis, maar de mokken heb ik dagelijks in gebruik. Oh omg, en m'n 2 glazen die bij elkaar horen maar die ik apart van elkaar vond en kocht!!

Show hier je 'trots':

Het vosje is van Tom, het hertje is van mij. Hoewel, eigenlijk zijn ze natuurlijk beiden van mij BLIJF  VAN M'N KOPJES AF!!!! Boven aan de post zag je al de rest van de bekers.

Wat was het beste koopje ooit?
Ik denk dat dat het bijzettafeltje op onderstaande foto is. We gingen destijds de EP opnemen (de 1e keer), en we wilden nog een mooi tafeltje erbij, voor op de video (die ik nog steeds 'ns moet uploaden, oeps!). Ik had eigenlijk bedacht om een grote doos te zoeken en daar een kleedje over heen te leggen, maar onderweg naar het conservatorium vond ik dit tafeltje voor 4 euro.. Dat Tom en ik het tafeltje nog van Enschede, via Nijverdal naar Utrecht met de trein terug moesten brengen maakte míj verder allemaal niet meer uit.

Oh en ik weet er nog een; Vroeger speelde ik wel eens mancala bij een vriendin van me, een houten bord met knikkertjes die je moet verplaatsen en verzamelen om te kunnen winnen. Erg leuk. Maar vervolgens kon ik het nooit ergens vinden, tot ik met school in Salamanca was. Daar lag het spel voor €25 euro. Maar goed, €25 euro vond ik wel een beetje veel op dat moment, en omdat ik het dan nog in het vliegtuig mee moest nemen.. uiteindelijk besloot ik, een klein beetje verdrietig, om het maar te laten liggen.
Gelukkig maar, want ongeveer een jaar later vond ik het spel voor 1 euro met de vrijmarkt op Koninginnedag! (Toen was het nog Koninginnedag) Yoloooo.
Oh, en Wildwood natuurlijk. Jeej!


Let ook even op de afwezigheid van rommel op het tafeltje en de goed georganiseerde boekenstapel. Dit is standaard zo dat kan ik u beloven.

Wat was je slechtste koop ooit?
Hier las ik bij andere bloggers heel vaak "boeken", wat bij mij gelukkig niet zo is! Er zitten wel een paar boek-miskopen bij, maar over het algemeen koop ik boeken alleen nog tweedehands als ik ze echt ken en weet dat ik ze leuk ga vinden. Maar een miskoop.. dat moet wel het spel "Mhing" zijn geweest. Er stond op dat het een kaartspel versie is van Mah Jong (het beste spel ooit!) dus ik was heeeelemaal blij. Voor 1 euro nam ik het mee naar huis. Ik speelde het 1 keer, snapte er niks van en nu ligt het te verstoffen bij de rest van de spellen als constante reminder dat ik er nooit meer iets mee doe.

 
 Gelukkig was het een goedkope miskoop.6 opmerkingen:

 1. Dat van dat houten bord in Salamanca kan ik me nog wel herinneren :) maar wat fijn dat je een jaar later zo'n koopje bent tegengekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja volgens mij heb ik daar ook echt suuuuper lang staan twijfelen ;) ah, mooie tijd! (Salamanca, niet het twijfelen)

   Verwijderen
 2. Er staan echt superleuke dingen bij! Ik ben helemaal weg van dat tafeltje. Die zwarte kat is trouwens ook geweldig! En de kopjes. En de locker. Alles, eigenlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah dankje! Ja dat tafeltje is zo fijn! Ooit wil ik 'm nog helemaal vol zetten met duur uitziende whiskey flessen zoals in de films ;)

   Verwijderen
 3. Die kopjes zijn zo cuuute!! Kringloopwinkels in Utrecht sucken echt een beetje vind ik. VEEL te duur voor oude troep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt hè.. het is vaak ook echt lelijke meuk. Heel af en toe zit er iets moois bij maar dan moet je goed zoeken ;)

   Verwijderen