zaterdag, januari 31

2015 to do update #1: Januari

Yo yo whaddapppp de eerste update van mijn 2015 to do! Ik licht alle to do's toe (haha, klinkt leuk als je het hardop uitspreekt) waar ik wat mee gedaan heb. Klik op de kopjes voor de oorspronkelijke posts of check deze fancy pagina voor een overzicht.

ZELF
- Werken aan mezelf
Ik ben er mee bezig! De eerste afspraak was de 19e en hoewel het een beetje opstarten is, is het al wel fijn. Oja, en, nog steeds niet crazy. Ik vind het zelf eigenlijk helemaal niet vreemd om bij een psycholoog te lopen. Dat zou voor niemand vreemd moeten zijn eigenlijk. Het kan alleen maar goed zijn.
- Yoga 2 keer per week
Aww yeah! Op de 1e week na heb ik tot nu toe elke week 2, soms zelfs 3 keer yoga gedaan! Gewoon lekker thuis, met de 30 days Yoga challenge van Adriene. En ik heb nu ook een yoga-blok van de Flying Tiger (maar 3 ekkies en in mooie kleurtjes!), handug. (ze hebben daar nog meer yoga-meuk trouwens!)
- Weekplanningen maken
Zoals je eerder deze week al kon lezen gaat dat ook goed! Aan het begin van de week zet ik dingen neer die ik elke week vast wil/moet doen. En verder schrijf ik alles per dag op wat ik verder nog wil/moet doen.
- M'n cyclus bijhouden
Ik probeer elke ochtend mijn temperatuur te meten (vergeet ik soms) en eventuele vruchtbaarheidstekenen te noteren (dit is nog best lastig). Ik denk wel dat ik afgelopen maand m'n eisprong gevoeld heb! Craycray.
- Meer doen
Tot nu toe lukt dit ook best goed! Ik heb afgelopen weken best wel veel getekend, en ook veel gebakken en gekookt.
- Meer leuke dingen doen met Tom
Gaat tot nu toe ook goed! We zijn een paar keer naar de film geweest (ook goed voor m'n Cineville voornemen!) en we keken wat films en series thuis. Ook zijn we uit eten gegaan bij Gys (lekkerrrr!!) en hebben we gewoon gezellig met z'n tweetjes geüberchillt.

Quality timez met Tom (foto van 100 jaar geleden)
ETEN
- Brood bakken
Oke, nog geen brood gebakken.. maar wel zelf from scratch pizzadeeg gemaakt!
- Meer fruit eten
Kan nog ietsje beter, maar over het algemeen gaat het wel goed.
- Een pompoentaart/cake maken 
Jaaa eindelijk!! Er kwam een vriendin te eten en Tom wilde pompoen risotto maken. Toen dacht ik; yolo dan maak ik pompoentaart! Hij was erg lekker.
- Een recept met okra maken
Yes! Gisteren gedaan! Ik vond de okra nog wel wat te slijmerig.. brr soms was het echt alsof er iemand in m'n mond gerocheld had. Oke, sorry, heel onsmakelijk. Ik denk dat dit op te lossen is door het de okra nog wat gaarder te koken. Verder was de smaak wel lekker! Ik maakte de Bhindi Masala uit Isa Does It.
- Meer zelf maken
Ik maakte dus pompoentaart, spekkoek (GODDELIJK), pizza, maar ook een goede voorraad cruesli. Daarnaast maakte ik 2 keer rijstmelk. Vooral de tweede lading is erg goed gelukt! Heerlijk romig, zoet (maar niet té zoet) en smaakvol. Superduper lekker samen met de cruesli.

LEZEN
- The Happiness Project, Gretchen Rubin
Hier ben ik in begonnen. Het blijft een fijn boek! Ik ben blij dat ik 'm nog eens aan het lezen ben. Echt een aanrader. Ik lees wel een beeeetje sloom.
- Maddaddam, Margaret Atwood
Jaaaa deze ligt nu thuis!! Kan niet waaachten!!!! Stiekem wil ik eerst nog wel deel 1 en 2 herlezen (de 3e keer zou dat zijn ;)) maar dan moet ik wel heel lang wachten...

Had ik dit boek maar gekocht
KIJKEN
- Orange is the New Black
Seizoen 1 eindelijk afgekeken! Volgens mij ben ik toen ook aan 2 begonnen..? Maar dat is al weer een tijd geleden dus ik weet het niet meer. Oke, aandachtspuntje dus ;-)
- Wie is de Mol
Trouw aan het volgen! Mijn mollen zijn: Carolina, Margriet en Rik. Maar Marlijn ook nog wel.. hmm.. en Rik ook weer ergens niet.. lastig. Hier iemand verdenkingen?
- Vaker naar de bios
Zoals ik al schreef gaat dat al wat beter dan vóór de jaarwisseling. We zijn naar Love is Strange (wel mooi/leuk) geweest, Mr. Turner en naar The Imitation Game (OMGGG BENEDICT). Gelukkig draaien er vet veel leuke films op het moment!
- Girls
Yes, ook trouw aan het volgen.
- Gone Girl
Deze had ik niet opgeschreven maar stond wel in m'n mentale to watch. Toffe film!

CREATIEF/DIY
- 2 keer per week tekenen
Dit lukt me sowieso! Super leuk ook dat ik gevraagd werd voor een EP wat te tekenen!
- Met meer regelmaat bloggen
Nou, dit gaat ook best goed toch? :-)



SPULLEN
- Kleding sorteren
Gedaan!! Wauw, eigenlijk had ik een voor en na foto moeten maken.. Het verschil is echt als de dag en de nacht. Natuurlijk heb ik vervolgens de "weggeef-zak" en de "verkoop-zak" weer in de kast gepropt.. maar ach! Het ziet er een stuk netter uit in ieder geval.
- Minder spullen
Minder kleren heb ik dus al.. nu nog de rest ;-) Mijn verjaardag zit er aan te komen en ik doe nu al m'n best goed te bedenken wat ik wil.. niet dat mensen per se wat hoeven te kopen, maar móchten ze iets willen kopen wil ik eigenlijk alleen dingen die ik echt wil, waar ik echt wat aan heb.
- Minder kopen
Dit gaat prima tot nu toe.

Natuurlijk heb ik deze vensterbank onderhand al volgestouwd met 1000 planten. Hier woonden we nog niet samen.

Oke dat was de januari update! Op naar februari!

4 opmerkingen:

  1. Ik wil een keer een lufsjoewt doen met jou en Tom. Einde mededeling.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omg jaaaa! Dan mag ik topless toch? Dat is toch de bedoeling van zo'n lufsjoet?;)

      Verwijderen
  2. Goed bezug! Nuttige verjaardagscadeau: geld :P Ik heb op mijn eigen verjaardag gewoon tegen iedereen gezegd dat ik geen prul wilde en wonderbaarlijk genoeg heeft ook iedereen zich daar aan gehouden :P Niet dat ik alleen maar geld heb gekregen (gelukkig), maar ik krijg liever geld om iets leuks te kopen dan een nepdrol of zo. Wat natuurlijk ook grappig is, maar dat gaat dan in een la die al uitpuilt en dan heb ik er héél misschien ooit nog een keer wat aan.

    Mooi dat je Gone Girl goed vindt. Ik zag op Facebook iets voorbij komen van Gone Girl (voorgesteld bericht of zo) en de meeste mensen die reageerden vinden het een slechte film en dan met name het einde. Allemaal domme mensen dus :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah wat fijn dat iedereen zich er aan hield! Haha jaa precies zulke dingen ja! -.- en precies zo'n la ja.. (ha, la ja ;-)) En nee je hoeft ook niet alleen maar geld inderdaad, dat is ook weer saai, ook al is het nog in een mooi overhemdje gevouwen.

      Oh echt ja? Wat een domme mensen idd ;p

      Verwijderen