donderdag, april 10

Hallo?


Ik zat al een tijdje (oh hallo? Nederlands? Jaaaaaa! Lees verder) te twijfelen of ik nog wel in het Engels wilde schrijven. Toen ik bijna op het punt was van JAA NEDERLANDS. Kwam ik op de site van The Self Help Hipster, zij is ook Nederlandse en schrijft in Engels omdat ze dat onder andere gewoon heel tof vindt, en omdat je er natuurlijk ook beter door wordt als je er in blijft schrijven en mee bezig bent. 

Oke. Dus toch maar wel Engels. 

Eerder kon ik mijn Nederlandse ei nog wel kwijt in m'n andere blog, maar daar heb ik niet zo veel zin meer in. Ik wil gewoon kletsen over van alles, en dat doe ik hier het liefste. Geen idee waarom.
Aan de ene kant denk ik; fuck deze ik ga in het Nederlands chilllllllll! Nog minder nadenken! (behalve dan dat ik 's werelds slechte dt-er ben) En aan de andere kant denk ik; jaaa maar ik wil toch mijn Engels verbeteren? Of wil ik dat dan niet graag genoeg? En zijn er nog niet-Nederlandsen die mijn blog lezen? En misschien schrijf ik wel als een drol in het Nederlands! (Ha, ja, want in het Engels is het een literair meesterwerk).
Naast de awesome site die ik hierboven noemde ben ik juist ook veel Nederlandse blogs aan het lezen de laatste tijd. Ik heb even geen zin om links neer te zetten, maar www.ikbenirisniet.nl heb ik al meerdere keren genoemd en www.degroenemeisjes.nl zijn ook al zo leuk. 

Nouja, goed. Ik heb gewoon zin in Nederlands is denk ik de conclusie. Misschien wel maar voor 2 maanden, of voor 4 blogspots (wat ongeveer op hetzelfde neerkomt). En misschien wel voor evah (omg Engels!).

Misschien komt het ook wel door m'n scriptie, over Engels taalgebruik in onze Nederlanden. Misschien.


In ieder geval, voor nu, lekker slapen alvast.

Liefs,
Fleur2 opmerkingen:

  1. Wajoo, opeens vier nieuwe posts. Daar doe je dus klaarblijkelijk geen twee maanden over ;) Als lezer vind ik het prettiger dat het in het Nederlands is, want dat is makkelijker én de Nederlandse taal boeit me meer, omdat ik er zelf in schrijf. (Daarnaast frustreert het me dat het Engels zoveel meer synoniemen heeft/lijkt te hebben, op het moment dat ik niet steeds hetzelfde woord in een stuk tekst wil schrijven en die frustratie komt (onder andere) naar boven als ik Engelse teksten lees :P)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha in zie je al met gebalde vuisten achter je computer zitten! ;-) Fijn om te horen dat het prettig is!

      Verwijderen