zondag, augustus 10

Peerby

Ziet hier! Een man in het wild.

Tom en ik wilden al eeuwen plankjes ophangen in het nisje waar de tv staat (de tv zie je hier niet want we waren slim genoeg om die aan de kant te slepen). Maar we hadden geen boor. Gelukkig kwamen Toms ouders op bezoek en mochten we hun boor lenen! Yolo lekker boren en planken ophangen (Tom dan vooral. Ik kan nog geen spijker waterpas maken).

Maar goed. Zo'n boor is echt zo'n ding wat je op zich wel wilt hebben, maar je gebruikt het niet heel vaak en om dan zo'n duur ding te kopen.. Een hele tijd geleden kwam ik via De Groene Meisjes op Peerby.

Wat is Peerby? Nou, volgens de site is het dit:
Peerby is lenen van je buren. Op website Peerby.nl kan je spullen lenen door rond te vragen in je eigen buurt. Dat rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Peerby bevordert zo het contact in buurten, is goed voor je portemonnee en is ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen.

Cool toch? Je kunt het via je computer doen en er is ook een app beschikbaar. Het gratis en makkelijk in gebruik. Ik heb zelf nog van niemand iets geleend, maar ik heb wel 3 muntplantjes waar geen ruimte meer voor was weg kunnen geven! Erg leuk om iets weg te kunnen geven aan iemand die je niet kent. De mevrouw die het kwam halen was er super blij mee, en daar word ik dan weer blij van.

We hebben ook wel eens een oude tv via Gratis ophalen Utrecht (facebook) weggegeven, maar dat is soms net een verzamelplaats voor alle flauwe, gemene en zeurderige mensen op aard (of dus in Utrecht). Niet erg fijne sfeer. Je bereikt er wel meer mensen mee dan met Peerby op het moment, maar hopelijk verandert dat in de toekomst. Hoe leuk zou het zijn als je helemaal yolo allemaal dingen van je buren kunt lenen en zij van jou?4 opmerkingen:

 1. Leuk initiatief! Jammer dat je meteen een account aan moet maken, voordat je überhaupt kunt zien of je buurt iets te bieden heeft. Dat is denk ik wel een drempel voor dit platform, dat juist laagdrempelig zou moeten zijn (en ws ook is als je eenmaal "lid" bent). Ik ga uit nieuwsgierigheid wel even een account aanmaken, maar irriteer me op voorhand al aan nieuwsbrieven die ongetwijfeld gaan volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nieuwsbrieven heb ik nog niet gekregen! Wel even uitzetten dat je constant mailtjes krijgt van 'die zoekt dit' en 'die zoekt dat'. Ik snap wel dat er een account nodig is, dat maakt het wat persoonlijker en dat is wel fijn als je je spullen (ook dingen als; auto, camera, etc) aan iemand uitleent. (hoewel je natuurlijk ook gewoon random wat kunt verzinnen maar ja ;-))

   Verwijderen
  2. Een account om deel te kunnen nemen begrijp ik wel, maar ik bedoelde puur om even te kijken wat er zoal aangeboden/gezocht wordt. Zou mooi zijn als je je niet hoeft te registreren voor je überhaupt weet of de website iets voor je is. Niet dat jij daar iets aan kunt veranderen :P

   Verwijderen
  3. Ah zo! Ik had het verkeerd begrepen. Naja er worden meestal niet per se dingen aangeboden, als je zelf iets nodig hebt plaats je een oproepje en dan kunnen je leuke buurtjes reageren (of niet) ;-) Hopelijk is het wat voor je! Ik heb er nu ook niet echt iets aan, maar kan me voorstellen dat als ik straks ineens denk "m'n band is leeg en ik heb geen fietspomp!" dat het dan wel handig is.
   En dat zou zeker mooi zijn inderdaad.. anders al die moeite.. en dan moet je óok nog weer afmelden.. ;-) (door het knipoogje lijkt het nu misschien sarcastisch maar dat is niet zo)

   Verwijderen