vrijdag, oktober 10

Flora in the Garden

Jaaa de blog heet anders! Jammer? Of niet? Ik zal in ieder geval even uitleggen waarom.

God daar zit ze!!! Fleur in de tuin (waar we eigenlijk niet in mochten want het hek was dicht maar gelukkig is Aline niet zo'n watje als ik ben)! Door Aline Bouma van super leuke blog Paperboats, ook op facebook te vinden met haar prachtige foto's.

De mensen die me nu al wat langer volgen weten dat ik singer-songwriter ben, maar niet altijd evenveel plezier aan muziek heb beleefd de afgelopen jaren. Mede door m'n studie aan het conservatorium in Enschede, en mede doordat ik mezelf zo goed in de weg kan zitten, vind ik muziek helaas een stuk minder leuk dan ik het ooit vond.
Ik heb het dan vooral over het maken en uitvoeren van muziek, maar ook wel naar het luisteren van (andermans) muziek. Jammer, echt jammer. Maar het zij zo. Ik kan me er wel tegen verzetten maar dat heeft geen zin, het is nu even zo en ik heb er wel het vertrouwen in dat mijn liefde voor muziek weer terug komt. Maar alles op z'n eigen tijd.

Ik heb nog 2 optredens staan in november maar daarna ga ik misschien wel even een pauze doen. De EP blijft natuurlijk nog gewoon in de verkoop (welke mongool ooit op het idee kwam om er 1000 van te bestellen.. oja wacht! Dat was ik zelf!! JEEEEJ! ;-)), en ik heb nog steeds wat ideeën voor videoclips die ik suuuper graag wil maken! En mocht ik ineens zin hebben iets nieuws op youtube te zetten zal ik dat ook zekersteweten doen. Maar ik ga alleen dingen doen waar ik echt zin in heb. Dingen die ik echt leuk vind en waar ik een blijer, gelukkiger mensch van word.

Je snapt wel dat het nu misschien over tekenen en eten enzo gaat, maar dat als ik óóit weer een kat heb, ik het alleen daar nog maar over ga hebben hè?

De naam One Trick Pony is de naam voor mij als singer-songwriter. Ooit heb ik 'm al willen veranderen, maar heb dat uiteindelijk niet gedaan, ben ik ook wel blij mee. Maar voor deze blog is het toch wat anders.. onderhand blog ik eigenlijk al bijna nooit meer over (mijn) muziek. Ik ben veel meer bezig met eten, tekenen, lezen etc.. dus de naam voelt een beetje.. de naam staat me hier een beetje tegen.

Flora in the Garden was ooit een van de opties die ik bedacht als vervanger van One Trick Pony (ik had toen echt een enorme lijst, er stonden ook echt afzichtelijke dingen tussen). Ik vind het een beetje de Engelse vorm van Fleur. En het doet me een beetje denken aan mijn zusje. Ik dacht nog even; ja maar ik schrijf nu in het Nederlands!!! Maar ja.. Fleur in de tuin.. naja.. je snapt 'm wel.. (toch weer die Angelsaksische dominantie en de veramerikanisering van de Nederlandse taal en cultuur hè).

Liefs, Fleur
11 opmerkingen:

 1. Leuk! Vernieuwing!

  Dat je nu even niet zo blij met muziek meer bent als voorheen, klinkt als iets naars, maar ook als iets natuurlijks. Het hoort bij creativiteit en 'moeten' produceren op bijv. een opleiding denk ik... Er komt vanzelf wel weer een balans in. Fijn iig dat je geen verwarrende identiteitscrisis hebt in de trant van 'maar als ik geen muzikant ben, wat ben ik dan?!' :P (of wel? kan natuurlijk, ik had dat wel) Maar door de andere dingen die je noemt lijkt het dat je niet wordt bepaald door je identiteit als muzikant, dat je ook plenty andere manieren hebt om je creativiteit te uiten, en dat je jezelf ook op andere manieren uitvindt. Ik snap in ieder geval heel goed waar je het over hebt, door mijn ervaring met de kunstacademie.
  Veel plezier met leuke dingen doen en je gevoel volgen waar het inspiratie voor muziek-dingen betreft…

  Mooi tekeningetje. Ik vind je tekeningetjes sowieso leuk (ook in je recepten) !

  Haha, 'god daar zit ze'. Prachtige foto's zijn dat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat jij je er ook in herkent (nouja.. eigenlijk helemaal niet fijn natuurlijk.. maar je snapt wel wat ik bedoel denk ik ;))
   Haha nou ik moet eerlijk zeggen dat die crisis er ook wel lichtelijk is.. het was erger, en als ik een dag niks te doen heb of ineens oud-klasgenootjes hem de pan uit zie rocken ga ik toch harder twijfelen of ik niet toch even door moet bijten.. maar ja, ook dat hoort er bij denk ik. Ik probeer mezelf maar bezig te houden ;-)
   Hoe is dat voor jou nu dan? Vind het echt zo leuk dat je nu een plek hebt om lekkere vegan/raw dingetjes te maken! Het lijkt me leuk een keertje langs te komen als ik in Zwolle ben (wat niet heel vaak is.. maar mócht ik er eens zijn..!)

   Dankjewel! Ik bedacht me laatst alleen ineens; jij doet dat natuurlijk ook! Je recepten met je mooie tekeningen.. Gelukkig is het niet 100% hetzelfde, maar misschien dat ik het onbewust van je afgekeken heb van je mooie smoothie-boekje toen.. echt niet bewust in ieder geval. Sorry!

   Dankje, ik ben er ook blij mee, was erg leuk ook om de foto's te maken. Mocht je ooit foto's nodig hebben!:)

   Verwijderen
  2. Haha ja, ik snap het. De succesverhalen van oud-klasgenootjes (bij voorkeur via facebook) is wel echt zoiets ja… Ik probeer me maar te laten inspireren ipv jaloers te worden als ik dat zie.
   Over bezig houden: Hoe kwam je eigenlijk aan jouw baantje?
   Ik heb 'mezelf opnieuw uitgevonden' denk ik, dwz, andere manieren gevonden om mezelf creatief te uiten, voornamelijk via vegan/glutenvrij koken, schrijven/bloggen, meditaties leiden, en die cursus/healing enzo. En niet meer op de artistiekerige kunstmanier van op de kunstacademie. Maar soms heb ik zin om te tekenen en dan merk ik 'hé, ik was hier ooit wel goed in, waarom doe ik het niet vaker?' maar dat hoeft dan niet of zo. Ik weet niet, misschien dat het echt beeldend bezig zijn wel weer terugkomt, maar bij mij duurt dat dus al even.

   Zou leuk zijn als je een keertje langs kwam :)

   Oh, ja, eerst dacht ik wel even 'hm, dat deed ik ook' en toen liet ik me erdoor inspireren :P Ik had dat smoothieboekje gemaakt, en toen ging jij receptentekeningetjes maken en toen ging ik bij dat lunchcafé vrijwilligen waarvoor ze ook elke woensdag iets leuks voor op facebook nodig hebben (recepten oid) en dacht ik: hé, waarom doe ik dat ook niet vaker, recepten illustreren? Dus toen bracht jij me ook weer op het idee. En had ik weer een excuus gevonden om te tekenen :P die dus vrij dun gezaaid zijn, dus dat is alleen maar goed.

   Je bedoelt de fotografe? :) Dank je voor de tip dan!

   Verwijderen
  3. Ja dat is wel een goede! Dat probeer ik ook wel, maar wel lastig.. lukt het jou altijd?:)
   Een vriend die bij me in de klas zat in Sneek werkte er al, en zei ineens: ze zoeken mensen! Ga solliciteren!
   Dus dat heb ik gedaan! En boven alle (nouja, vooral mijn eigen ;)) verwachtingen in aangenomen!
   En jij dan?

   Leuk dat we eigenlijk beiden van onze 'kunst' een beetje zijn afgestapt en ons zijn gaan verdiepen in eten! Bijzonder dat je jezelf opnieuw hebt uitgevonden, dat dat zo goed gelukt is. Of nouja, dat is ook nog wel een lopend proces denk ik?
   Fijn dat je wel dat vertrouwen hebt dat het terug komt, tenminste, bij mij brengt dat ook een soort rust van 'het komt wel, en nu ga ik eerst andere leuke dingen doen'.

   Ja ik bedacht het me echt laatst pas.. super gek dat ik dat zo kon vergeten.. ik was nog wel zo onder de indruk van je smoothie-boek toen! Leuk dat je nu weer meer gaat doen! Wat is de facebook? Ik wil elke woensdag die recepten wel zien! ;-)

   Verwijderen
  4. Uhm, nee, dat lukt mij niet altijd :P Vooral niet als ik iemand iets zie doen wat ik zelf had kunnen of willen doen, dezelfde stijl/interesse zie ontwikkelen, terwijl ik stil sta. Een vriendin van de kunstacademie exposeerde bijv. met droomachtige stopmotion film in dezelfde stijl als ik had willen maken als ik verder was gegaan. Zulke dingen deed ik ook wel, maar zij doet het nu groter, en verdient er geld mee. Jaloezie, minderwaardigheid… En dan komt er gelukkig weer een inspirational quote in de strekking van 'don't compare yourself to others' voorbij op Pinterest en ben ik weer overtuigd van mijn eigen weg en laat het aan me voorbijgaan, of ik vind mijn eigen kracht erin en ga iets maken dat erop lijkt, maar dat maakt dan niet uit, en ben blij voor haar dat ze die 'energie'/stijl de wereld in brengt… dat is meestal hoe het gaat. :P

   Ah ja, via via dus… Vond het wel interessant omdat het voor jou nog wel een raakvlak heeft met muziek, en probeerde dan voor me te zien hoe ik aan een soortgelijk baantje in mijn interesse kon komen ;)
   Mijn vriendje nam mij mee naar dat lunchcafé, omdat hij vaak in die winkel kwam en had gezien dat ze ook rauwe bonbons hadden enzo, en toen ik daar met hem was vroeg ik of ze nog vrijwilligers nodig hadden. Ik hoop trouwens dat er manieren zijn om het bekender te maken zodat ik er uiteindelijk geld mee verdien, zoete dromen ;)

   Haha, ja inderdaad, dat is wel grappig. Ja, ik heb nu wel zo'n beetje mijn draai gevonden, en ik mis dat 'expressiekanaal' van de kunstacademie en de artistiekerige manier van leven die daarbij hoort niet meer. Ik denk dat het heel goed is om je te focussen op leuke dingen doen, anders stap je in die valkuil van verstandig zijn, en dan ben je al helemaal nergens meer met je passie. Beter is het te accepteren dat je passie soms verschuift, minder wordt, van vorm verandert, maar dat het ondanks dat toch je belangrijkste focus blijft.

   Haha, ja bedankt :P
   De facebook is inspiratiewinkelanasofia. En ik heb er nog geen receptjes/dingen opgezet omdat ik tot nu toe nog niets had gemaakt dat ik goed genoeg vond, ik was alleen een soort van aan het oefenen op mijn blog, dus bedankt voor het zetje om dat komende week te gaan doen :)

   Verwijderen
 2. Oké, nou, dan ga ik je blog mooi niet meer lezen!

  Geintje natuurlijk. Hoewel ik wel moet toegeven dat ik juist singer-songwriter gedeelte van je blog één van de boeiendste onderwerpen vind, maar volgens mij is het een verstandige keuze om muziek maken even op een laag pitje te zetten als het je tegen begint te staan. Het weer oppakken als je er echt zin in hebt lijkt me beter dan iets te gaan forceren en er zo nog minder zin in te krijgen.

  Wat voor afzichtelijke vervangers voor One Trick Pony had je bedacht? :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ;-) Naja mócht ik een liedje schrijven of iets tofs doen wat er mee te maken heb zal ik er natuurlijk wel gewoon over blijven schrijven! Maar inderdaad, het is belangrijker dat ik het ooit weer leuk ga vinden, dan dat ik het op dit moment gewoon maar ga doen.

   Haha nouja, laat ik Anna Applecheeks zeggen, dan kunnen we even lachen ;-) (niet dat die het ooit geworden zou zijn.. het was meer gewoon heel veel opschrijven en dan eigenlijk gelijk denken 'uhhhhh.. nope') Haha echt verschrikkelijk

   Verwijderen
  2. Aaahaha, you so funny! Idd een verschikkelijke (grappige) artiestennaam :P

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen