donderdag, augustus 25

Another stone in the mosaic


I know places I can go away.

Aw Steve Jobs quit his job (well. yeah, sorry for that) I don't really care as to what happens with Apple for I'm not that of a fanboy, but it set me thinking about how this might feel for Stevie. I mean, he founded (co-founded, whatever) a company.. made it HUGE and now he has to quit (because of his health). While it's kind of his baby. I don't know if men think of things like it's their baby? I guess not. But well, you get what I'm trying to say.

I feel grosss, and I can't take a normal shower, because of the super massive black hole where the spot of bother once used to be.

"Yeah okay, and just don't take a shower for the next 3 days."
"O. ....... mmkey."

First world problems. I like pretending to be a total wuss. Of course I am somewhat of a wuss, or at least I always make myself believe it is so.

I finished Cat's Eye. I really loved it. It made me think about lots of things, made me a bit melancholy. I realized my thinking changes a little with every book I read, especially on the moment when I am reading a book; I start thinking, writing, seeing things the way the writer or the main character does. In this occasion that was really a nice experience, but I remember when I read I Never Promised You A Rose Garden my brain was happy when I finished it because since it's about a schizophrenic girl.. well.. you get it.
Anybody with me on this? Or does this mean I am finally ready for the looney bin?

I think deep down craziness if one of my biggest fears. Not being sane. Doubting if I might be really crazy though not really realizing it yet. Even though I have absolutely no reason to think this. Maybe that's it: We suffer the most from the suffering that we fear, to quote my grandfather once again.

Off to the half half shower. Work. And then to Enschede to look at another room! I hooooooope this will be nice, exciting!

Love,
Fleur

ps. oh, the news just said Jobs now has another job. A slightly less .. important one or something I guess.

7 opmerkingen:

 1. Ik herken wel wat je zegt over het anders (na)denken tijdens/na het lezen van een boek. Volgens heeft dat met de beleving van een boek te maken en vooral als je er echt in zit, lijkt het alsof het op een bepaalde manier een beetje echt is en beïnvloed het je. Althans, zo heb ik dat. Maar misschien ben ik ook wel gek zonder het te weten :P

  Kun je die enorme vleeswond niet gewoon afplakken met gaas en een stukje plastic of zo? Of af laten plakken, want 't zal wel een irritante plek zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Irritant dat je niet normaal kunt douchen! Misschien valt er iets te regelen met washandjes en dergelijke. Nouja, dat kun je zelf ook wel uitvogelen ;)

  Cat's Eye maakt mij ook melancholisch, daarom heb ik het even opzij gelegd want soms kan ik daar niet tegen. Ik heb nu voor de verandering een autobiografisch boek gelezen over een depressieve cabaretier (is niet melancholiek maar eerder zwartgallig), Pil van Mike Boddé. Kende hem verder niet maar vond het boek in de kast en ben altijd erg geinteresseerd in boeken over gekte en geestesziekten, juist omdat ik het wel herken, in mindere mate natuurlijk.

  Een goed boek hoort dat te doen! Soms denk ik dat boeken de zwakste vorm van kunst zijn, omdat ze zo indirect zijn (muziek daarentegen is heel direct en zintuigelijk en raakt je meteen - of niet - en beeldende kunst ook, maar in iets mindere mate) maar dan lees ik ineens weer een goed boek en dan raakt het me vollediger, als een transformatie. Dus ik snap wat je bedoelt! Misschien zijn we samen gek ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjors: Haha ja je weet maar nooit ;) maar nee denk inderdaad dat het niet heel raar is ofzo hoor. Als je helemaal in een boek zit zal dat wel gebeuren. Het heeft ook wel wat.

  Nah het douche lukte uiteindelijk heel makkelijk hoor, gewoon het water uit de buurt van mn schouder/nek/rug houden. En mn haar ondersteboven wassen :) en vandaag mag ik eigenlijk al weer echt douchen! Yayyyy.  Rosan: (Wat is nou eigenlijk je echte naam? door facebook/blogspot raak ik een beetje in de war :p)
  Nouja zoals hierboven ook beschreven was het eigenlijk heel makkelijk te doen! Gewoon ietsje onhandiger dan normaal maar ach ja.

  Kwam je bij dat stukje dat Cordelia er was vroeger?.. Getsie vond ik zo'n naar stuk.
  Oh! klinkt ook wel interessant dat boek. Schrijft 'ie een beetje leuk?
  Ja dat is altijd wel fijn ja, om, zeker in een autobiografie, iets te lezen wat je zelf ook hebt/herkent.

  Nah dan ben ik nu helemaal gerustgesteld ;) is wel een idee, dat het zo is.. het is inderdaad heel indirect maar kan je net als een liedje aan het huilen brengen. Ja als je het zo bekijkt hoort een boek dat te doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk heet ik Rosan Maurijn maar mijn roepnaam is Roos. Ik had een fase waarin ik wilde dat iedereen mij Rosan ging noemen en toen maar twee mensen (met wie ik nu geen contact meer heb) dat deden verloor ik mijn vastberadenheid, maar op internet jezelf anders noemen is daarentegen vrij makkelijk want je verandert het één keer dus dat is gebleven. Dus ehm, tja, je mag me noemen zoals je wilt, sorry voor de vaagheid... En nu we het toch over namen hebben, Fleur of Anne-Fleur? :P

  Ik denk niet dat ik dat kan plaatsen dus waarschijnlijk nog niet. Maar heb het net weer opgepakt en vandaag is een goede dag om het te lezen, met die regen en de zachte orgelmuziek van de buurman op de achtergrond. Maar wel beklemmend, gatver, die meisjes... De well, well, well grap ben ik nog niet tegengekomen, maar ik denk dat hij vervangen is door een grap over zakkenwassers want aan het einde van het hoofdstuk stond 'de tijd verstrijkt'. En dat leek me een referentie naar 'to watch time fly'. Maar misschien ook niet.

  Ja, hij schrijft zeker leuk, goeie humor!

  Haha, fijn! En veel douchplezier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah het mysterie opgelost ;) Haha ik kan me voorstellen dat je dan je vastberadenheid een beetje verliest ja..
  Maurijn is best wel een aparte naam (apart is meestal een belediging maar ik vind 'm wel mooi hoor ;)), heeft dat een verhaal?

  Ik heet Anne-Fleur, en heel veel mensen noemen me ook zo. Maar heel veel mensen noemen me ook Fleur. Nooit Anne. Ik vind het best een mooie naam, zeker als het zoals in mijn naam een combinatie is. Maar als iemand me Anne noemt kan ik daar niet zo goed tegen. Zelfsleraren worden gecorrigeerd als ze me Anne noemen. ;p
  Ik stel me ook wel eens voor als Fleur omdat sommige mensen Anne-Fleur erg moeilijk te verstaan vinden (of misschien praat ik gewoon onduidelijk).

  Oh, maar Cordelia is wel een van die meisjes... misschien heet ze anders in het Nederlands?.. maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen.
  Regen en zachte orgelmuziek, klinkt inderdaad als de perfecte setting :)
  Leesze!
  Oh misschien wel ja! Maar dan zou het een grap als "Waarom probeerde de debiel zijn klok te strijken?/waarom streek de debiel zijn klok?" denk ik? Haha ik ben benieuwd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heeft inderdaad een verhaal. Ze wilden me eigenlijk Rozemarijn noemen maar dat vonden ze te oubollig dus hebben ze er Rosan Maurijn van gemaakt met roepnaam Roos :) En als ik een jongen was geweest had ik Jonathan geheten. Maar mijn broertje heet Willem Joost, dus tegen die tijd waren ze een beetje van de romantische namen af ;)

  OK, dus ik mag ook kiezen! Haha, ik ken iemand die heet Anne-Ruth, die vind het Ruth-gedeelte van haar naam juist vreselijk dus wordt liever Anne genoemd. Zo zie je maar weer.

  Ja, Cordelia heet wel het zelfde, maar 'dat Cordelia er was vroeger' kan ik niet helemaal plaatsen, het zal toch niet iets zijn met die akelige wasperser... Niks verklappen! Snel verderlezen ;)

  Nee, daar was maar één grap, alleen die over de zakkenwasser, dus ik weet niet of die twee grappen met de moron in hetzelfde hoofdstuk zaten? Want dan moet ik nog even verder lezen denk ik. En jouw voorstel dan wordt het wel erg absurd, dan zie ik van die slappe Dalí klokken voor me :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh zo! Dat is wel handig 'opgelost' zo. :) Allemaal wel mooie namen vind ik. Haha inderdaad, lekker Nederlands ;)
  Ik weet helaas niet hoe ik geheten zou hebben als ik een jongen was geweest.. ze wisten zeker dat ik een meisje zou zijn. :(

  Ach ja, over smaak valt niet te twisten. Enzo.

  Haha oke je bent er nog niet :p ik verklap niks! Ze veranderd in een rups! ohnee tocht niet ik zei niks!

  Nee, denk niet hetzelfde hoofdstuk, want die grappen komen pas als ze ouder is.

  BeantwoordenVerwijderen