dinsdag, januari 6

2015 to do: Spullen

Ik houd niet zo van het begrip goede voornemens. Sowieso houd ik niet zo van het idee dat je een nieuwe gewoonte voor jezelf gaat verzinnen die je dan vervolgens dus ook moet gaan volhouden. Dat is gewoon super lastig, en als het niet lukt is het weer huilen met de pet op. Dus ik noem het gewoon een to do van 2015. En ik neem het niet zo strikt, het zijn dingen waarvan ik denk; die lijken me leuk om te doen! Maar komt het er niet van ga ik niet met een pruillipje het nieuwe jaar in (2016, mijn god, dat duurt ook nog wel even). Ik verdeel de to do's in verschillende categorieën: eten, lezen&kijken, creatief/diy, doen, spullen en zelf.
Vandaag de laatste: SPULLEN.

TO DO:
- Kleding sorteren
Mijn kledingkast kan echt niet meer. Echt niet. Ik heb geen enkel kledingstuk opgevouwen sinds ik samen met Tom woon geloof ik. Alles flikker ik gewoon rechtstreeks de kast in (behalve dingen die ik ophang, die hang ik op). En het ziet er niet uit. Maar ja ik weet; ik kan het wel opvouwen maar dan ligt het over een week weer precies zo er bij.
Ik heb gewoon te veel kleren. Sommige dringen draag ik gewoon helemaal niet meer, of alleen maar in de zomer of winter. En ik heb ook gewoon dingen waar ik het altijd te koud voor heb (ik moet het toch maar eens gaan accepteren..)
Dit jaar móét ik ál mijn kleren gaan sorteren: houden, verkopen, weggeven of 'wegdoen' (in de kleding container of naar de kringloop bedoel ik daarmee).

- Minder spullen
Sowieso wil ik wel minder spullen. Want ik heb veel shit. En Tom ook. We hebben veel shit. En ik ben ook echt niet van plan al m'n leuke onbruikbare dingen weg te doen, want HALLO sommige dingen zijn gewoon leuk om naar te kijken. Maar dingen als; een koptelefoon die ik toch nooit gebruik, boeken die ik nooit (meer) ga lezen, een potje waarvan ik al een jaar lang denk 'die kan ik vast ooit wel ergens voor gebruiken!!!', een digitale camera die ik echt niet meer gebruik.. het kan gewoon allemaal wel wat minder. Zeker als we dit jaar gaan verhuizen, dan doe ik het liever van tevoren dan dat je allemaal meuk meezeult die je eigenlijk ook weg had kunnen gooien.

- Minder kopen
Hoort hier ook bij. Beter nadenken. En liever meer geld uitgeven aan iets van kwaliteit, dan iets kopen omdat ik het wel leuk vind en omdat het in de uitverkoop is. Van tevoren lijstjes maken en goed kijken naar wat ik heb en echt graag wil. Geldt ook voor kleding. Pinterest is hier ook weer fantastisch voor.Verder hoef ik op het moment geen 'spullen'. Maar mochten we gaan verhuizen heb ik nog wel wat wensen:
- Highspeed blender
Natuurlijk droom ik stiekem van een vitamix, maar ach, een goede Phillips of een Bianco Primo of weet ik veel is ook goed. Gewoon iets wat alles wat er in gaat helemaal KAPOT MAAKT.

- Spiralizer
Jaaa lijkt me fijn! Ik ben namelijk niet goed in het dunsnijden van courgette.

- Dit schilderij staat al eeuwen op mijn wishlist
Lijkt me duidelijk waarom. (En nee, geen grapje, dat ding bestaat echt. Kom maar eens langs op de Croeselaan.)


En dat waren de to do-lijstjes alweer! (of misschien vond je wel dat het heel lang duurde en veel te veel lezen was, kan ook)
Nu weer iets nieuws gaan verzinnen om over te schrijven..

6 opmerkingen:

 1. Ik wil ook een blender! En voor dunne plakjes kun je ook een mandoline rasp kopen! Ik heb er ooit eentje voor een paar euro gekocht bij de kruidvat en ben er nog steeds ontzettend blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi ik wil best een paar leuke boekjes van je overnemen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, herkenbaar. Ik heb ook te veel spullen, maar misschien vooral te veel spullen voor de ruimte die ik heb (je hebt het met eigen ogen gezien, dus je zult het ongetwijfeld met me eens zijn :P). Soms is het een beetje verstikkend en ik zou echt heel graag al mijn films en cd's en (strip)boeken in een kamer stoppen waar ik de deur achter me dicht kan trekken, zodat ik niet de hele tijd overal waar ik kijk allemaal spullen staan. Overigens loop ik al tegen dat probleem aan sinds ik in Nijmegen woonde, waar ik veel te veel stripboeken en films kocht, maar dat zijn juist de spullen waar ik geen afstand wil doen :P Sindsdien ben ik wel selectiever gaan kopen, want A je houdt dan gewoon geld over voor andere dingen en B het is gewoon prettig om ruimte om je heen te hebben, ipv een extra kast met spullen. Soms is het dan ook vervelend om cadeautjes te krijgen die ik niet uit wil stallen, maar waarvan ik vind dat ik ze dan wel moet bewaren, omdat ik niet ondankbaar wil zijn... :P Succes met het weggeven/verkopen/wegdoen en minder kopen! (Voor dat schilderij zou ik trouwens een uitzondering maken.)

  Was een leuk item, de to do-lijstjes! (Ik zou zeggen: elke maand minimaal twee filmhuisfilmverslagen :P)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja nouja hier een beetje hetzelfde inderdaad.. te veel spullen, zeker voor de ruimte die er is. Maar wat je ook zegt, je wilt die dingen ook niet weg doen! Selectiever kopen is een goede ja :)
   Maar cadeaus zijn wel lastig ja.. ik denk dat je het beste altijd maar duidelijk kan aangeven wat je wil hebben, of als iemand je iets geeft waar je écht niks mee kan dat gewoon zeggen..
   Ik laat al sinds heel wat jaren weten dat ik in ieder geval geen 'prutsels' meer wil. Van die dingen waar je niks aan hebt, brrr.. en dan is het ook nog een cadeautje dus voel je je idd wel verplicht om het te bewaren.. word ik echt kriegelig van :p
   Jaaaa dat schilderij is een prachtwerk he!

   Verwijderen