maandag, januari 5

2015 to do: Creatief/DIY

Ik houd niet zo van het begrip goede voornemens. Sowieso houd ik niet zo van het idee dat je een nieuwe gewoonte voor jezelf gaat verzinnen die je dan vervolgens dus ook moet gaan volhouden. Dat is gewoon super lastig, en als het niet lukt is het weer huilen met de pet op. Dus ik noem het gewoon een to do van 2015. En ik neem het niet zo strikt, het zijn dingen waarvan ik denk; die lijken me leuk om te doen! Maar komt het er niet van ga ik niet met een pruillipje het nieuwe jaar in (2016, mijn god, dat duurt ook nog wel even). Ik verdeel de to do's in verschillende categorieën: eten, lezen&kijken, creatief/diy, doen, spullen en zelf.
Ditmaal: CREATIEF/DIY.

TO DO:
- Zeep maken
Een week lang zocht ik er allemaal info over op, kocht een weegschaal en zelfs geuroliën, maar ik durfde het toch niet. Je maakt zeep met gootsteenontstopper en dat is best wel heftig spul. Ook is het handig een (aparte) staafmixer er voor te hebben en kommen van bepaalde stoffen (aluminium ofzo.. of nee.. juist niet, denk ik). Al die dingen maken dat ik het een beetje eng vind. Maar dit jaar ga ik het gewoon proberen hoorrrrr. (Als ik geld heb om al die vetten en oliën te kopen)

- Iets haken
Ik heb in de kast nog een bol 'wol' liggen waar ik al 3 keer iets anders van ben begonnen te haken. Dan weer een deken, dan weer een sjaal, dan toch maar weer een deken. Nu ligt het al zo'n 6 maanden in de kast en doe ik er niks mee. Zonde. Dit jaar ga ik er écht iets van maken.

Dit aapje haakte ik voor mijn neefje.
Mijn zussen noemden het een Tsjernobyl aap. 
- Meer tekenen
Net als dat ik 2 keer yoga per week wil doen, wil ik ook sowieso 2 keer in de week gaan tekenen. Al is het maar om gewoon even creatief bezig te zijn.
Dingen die ik (misschien) wil maken/betekenen doen zijn bijvoorbeeld: kaartjes, een kalender, servies van de kringloop, meer bordjes/kommetjes/borden betekenen, misschien een tas bij de hema, etc. Oh ja en notitieboekjes betekenen!
Ook wil ik bedenken en proberen wat ik met die tekeningen wil.. ik krijg er namelijk heel veel leuke reacties op! Alleen om het nou echt te gaan verkopen.. ik ben een beetje bang (vooral bij de bordjes) dat de inkt gewoon te snel er af gaat ofzo.. lullig om zoiets te verkopen. Misschien moet ik sier-bordjes gaan maken ;-)

- Een scrub en/of massage bar maken
Lijkt een beetje op zeep maken. Maar dit lijkt me ook leuk om te doen! En is wat minder spannend, en wat makkelijker geloof ik. Lijkt me een leuk projectje.- Met meer regelmaat bloggen
Dit lijkt me heel leuk! Ik weet alleen vaak niet echt waar over.. ik kan ook niet echt vaste rubrieken verzinnen waar ik week na week weer iets over zou kunnen schrijven. En soms ben ik ook gewoon lui of vergeet ik gewoon om te bloggen. Slecht, heel slecht. 2 keer per week iets posten moet toch wel lukken?

Oi oi oi, mochten Tom en ik gaan verhuizen kan ik nog wel 100 dingen verzinnen om te DIY'en.. zo heb ik op mijn pinterest al super veel dingen verzameld die me zo gaaf lijken om te maken (of nouja, om te hebben.. maar dan moet ik het wel eerst maken).

Heeft iemand nog leuke diy projectjes of ook pinterest of iets anders leuks?

10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Via youtube filmpjes! Ik heb even gezocht maar kan niet meer vinden welke het nou waren. Die teksten van 'haal nu de haak ondersteboven door de linker lus terwijl je de looping tussen je rechter wijsvinger en duim vast houdt' daar snap ik nooit wat van. Maar filmpjes werken als een tiet. Bij mij dan.

   Verwijderen
 2. Leuke to do's :-). Ik probeer ook met regelmaat te bloggen, al hoewel ik het zelf ook soms een beetje lastig vind. Misschien een idee om een diy te schrijven over het maken van een scrub/massage bar? Ik ben daar eigenlijk wel benieuwd naar hihi.

  Liefs,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja is lastig hè.. het schiet er ook best wel gauw bij in. Toch jammer!
   Ah dat is een leuk idee! Als ik er zelf achter ben hoe je zoiets maakt zal ik er iets over schrijven!

   Verwijderen
 3. Ik ga samen met mijn moeder en zusje een kleed haken voor mijn andere zusje! Echt zo'n granny kleed met allemaal vierkantjes. Handig, want dan kan iedereen op zijn eigen tempo overal vierkantjes maken en dan maken we die later aan elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh wat een leuk idee!! En fijn ook dat jullie het met z'n 3'en doen.. hoef je niet die hele deken in je eentje te haken, wat een werk! ;-) Echt een tof idee!

   Verwijderen
 4. Leuke to-do lijst!
  Misschien een tip:
  https://www.youtube.com/watch?v=ank9xSs5YiM
  Of http://ikbenirisniet.nl/2014/12/27/groene-tip-7-schoonmaakmiddel-maken/

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Bedankt voor het delen! Net zoals Iris maak ik zelf al m'n wasmiddel en schoonmaakmiddel (wel net ietsje anders dat laatste) dat werkt echt zo goed! Zo fijn ook dat het zonder allemaal rare shit is.
   Dat filmpje kende ik nog niet, wat handig!!

   Verwijderen
 5. Zeep maken lijkt me zo cool om te doen! Beetje thuis LUSH winkeltje spelen haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa inderdaad!! Er zijn zelfs ook sites (zoals Zolea en op pinterest vind je er een aantal) van mensen die echt Lush dingen namaken <3

   Verwijderen