zaterdag, februari 21

2015 to do - Lezen: MaddAddam

Ooooo ik kan wel huilen. Dat deed ik misschien ook wel een beetje, toen ik het laatste woord las. Een tranend oogje, een klein brokje in mijn keel: vandaag las ik MaddAddam uit, het laatste deel van een van mijn lievelings-trilogieën (de Wildwood boeken zijn ook een trilogie, ik kan niet kiezen).


Ik heb ze verslonden, de 3 boeken; Oryx and Crake, The Year of the Flood, en MaddAddam. Sowieso vind ik eigenlijk vrijwel alle boeken van Margaret Atwood echt fantastisch. Maar deze 3 hebben wel een speciaal plekje in mijn hart *huilie huilie*. Zulke gave boeken.

De trilogie speelt zich af in de toekomst. De boeken vertellen het verhaal van hoe het leven op de wereld zoals we haar nu kennen tot een einde kwam en hoe het dan verder gaat. En het bizarre is dat alle crazy dingen die in het boek voorkomen (zoals varkens met menselijke organen en hersenen, gen-splitsingen tussen dieren, vlees uit laboratoria, etc) allemaal al bestaan, of dat er mee geëxperimenteerd wordt. Soms heb ik het idee dat Margaret niet eens heel ver weg van de échte toekomst zit met haar 'voorspellingen'. Brr.
Ik wil eigenlijk niet te veel vertellen, want mocht je het willen lezen is dat zo'n zonde!

Atwood schrijft spannend, heel beeldend, soms poëtisch, en bouwt een hele nieuwe wereld waar je helemaal in mee wordt gezogen.
Echt een aanrader, deze trilogie. En begin dan niet zoals ik bij het tweede boek, maar gewoon bij het eerste ;-) (ik wist eerst niet dat het een trilogie was).

OMG en jaaaa ze gaan er dus ook een serie van maken!! Ieeee!! Kan niet wachten!
Ik kan eigenlijk ook al niet wachten om gewoon weer bij het eerste boek te beginnen nu. En ze alle 3 weer opnieuw te lezen. Maar ik ga denk ik toch maar eerst even iets anders lezen. Er staat immers nog genoeg op mijn lijstje.

4 opmerkingen:

 1. Zo leuk hoe enthousiast jij over boeken kan schrijven.
  Herken mezelf en mijn boekenliefde er geheel in.
  Ben op het moment een klassieker 'The Kiterunner' aan het lezen!

  Liefs,
  Aimée

  Ps. Ik wil je nog bedanken voor het aankaarten van de film 'Mr. Turner', ben erheen geweest en inderdaad, een steengoede film!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn, een mede enthousiasteling! :D
   Oh ja die wil ik ook nog wel eens lezen.. is 'ie mooi?
   Tof dat je Mr. Turner leuk vond! Haha moet nog lachen om al dat gezucht en gekreun ;-)

   Verwijderen
 2. You had me at "De trilogie speelt zich af in de toekomst."! Klinkt goed! Deze boeken gaan op mijn lijstje. Hoewel het wellicht neerkomt op de serie kijken en de boeken niet lezen :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah lekker makkelijk! ;-)
   Oohh dat zou wel echt jammer zijn! Ze schrijft namelijk echt zo goed.. en ik denk dat ze in de serie nooit alle crazy uitvindingen en enge mensen kunnen uitlichten.
   Maar ja met zo'n leeslijst als jij onderhand moet hebben snap ik 't ook wel ;-)

   Verwijderen