zondag, april 27

Veganchallenge week.. 3 en 4?


Ik ben de telling een beetje kwijt, maar dat mag de pret niet drukken. De al bekende pannenkoeken voor luie mensen. * VEGAN CUPCAKES IK GA DOOD deze zijn van Vegan Sweetheart Bakery in Utrecht, en echt; omnomnom. * Sushi maken met Rosa! Ik had het nog nooit gedaan maar vond het 1) leuk, 2) lekker, 3) makkelijker om te maken dan ik dacht. We hadden komkommer, radijs, avocado, tofu stukjes en mango. Daarnaast hebben we tempura gemaakt met champignons en courgette. Yum.

 
De dag erna at ik bij een andere vriendin, Willemijn (ze heeft 4 katten en die zijn allemaal zo LEUK). We maakten deze tortilla taart van de Vegan Challenge site; ook erg lekker! * Tom en ik maakte Chili sin carne con chippies (ook van de site van de Vegan Challenge), makkelijk er lekker. EN CHIPJES. * Toen Rosa en ik in de eko winkel waren zei ze dat deze cake super lekker was, en dat vond ik ook. In Enschede hadden ze 'm ook, lekker smullen dus!! Hihi LOL!


Marieke en ik moesten hard aan de scriptie-slag, daarna aten we bami met groenten en 'blokken'; tofu gemarineerd in ketjap manis en sambal, super lekker. * Gisteren Koningsdag; Sem en ik maakten pizza en creëerden eens écht #foodporn. 

Ik begin toch steeds meer te neigen naar compleet veganistisch eten en leven. Afgelopen dagen denk ik er veel over na, natuurlijk ook omdat de maand bijna om is, en omdat ik het boek Vegan Freak aan het lezen ben. Overigens een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn, voor startende vegans maar ook wel voor mensen die al vegan zijn. Leuk geschreven, met humor, en goede informatie. 

Oke ik ga weer Faster Than Light (ook wel FTL, ook wel FML, ook wel fuck my life) spelen. Ik moet eigenlijk dingen doen, maar ja, Tom is niet thuis en DAT SPEL IS ZO LEUK. Kent iemand het? Nee? Naja oke.

Fijne dag geitjes.
Liefs, Fleur


3 opmerkingen:

 1. MMmmm!
  Leuk om je foto's te zien! :)

  Ik heb gisteren ook vegan, glutenvrije cupcakes gekocht in Amsterdam, maar hun hoedjes zijn onderweg in de trein helemaal uitgesmeerd :( Een red velvet en een chocolade… ik moet ze nog opeten, ben benieuwd, dit is de eerste keer dat ik vers gf/vegan gebak eet dat niet door mijzelf gemaakt is :P

  Brr, mijn woordverificatie is 'aderHer', klinkt dat ook niet een beetje onheilspellend in jouw oren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeeh hoe waren ze? Ze klinken erg lekker in ieder geval! Waar heb je ze gekocht? Brr aderHer..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De red velvet was echt heel lekker, de chocolade moet ik nog proberen :)
  Bij The Mad Baker in de Haarlemmerstraat. Ze hebben daar maar drie vegan opties.
  Ik ben systematisch alle hotspots van de Groene Meisjes aan het opslaan en gelegenheden aan het zoeken om ergens langs te gaan :) Die uit Utrecht staat nu ook op het lijstje ;)

  BeantwoordenVerwijderen