zaterdag, mei 3

Opnames en Oma


Er is veel gebeurd in de afgelopen dagen, eigenlijk alleen maar veel leuks! Het wordt denk ik wel een lange blog dus.

Woensdag ging ik op pad naar Amsterdam, om foto's te maken met Rosa. Het is gek hoe moeilijk het kan zijn om armen mooi op de foto te zetten, maar ik denk dat het wel gelukt is. Rosa stuurde me wat proefjes en het zag er nu al prachtig uit. Het is alleen nog wachten op het ontwikkelen van de analoge foto's, en tot Rosa haar photoshop magie heeft gebruikt.

Woensdagavond ging ik samen met Tom richting Nijverdal, waar mijn moeder vandaan komt, waar mijn oma woont. We zouden bij haar blijven slapen tijdens het opnemen van de EP, net als vorige keer. Het is altijd zo gezellig, ze is zo lief. Als je bij haar blijft slapen, en je kruipt 's avonds je bed in, ligt er steevast een kruik in je bed, of een warme elektrische deken, en 's ochtends staat het ontbijt al klaar, en de koffie. We gingen vroeg slapen want ik was ziek; keelpijn en hoofdpijn. Echt, keelpijn. 1 dag voor het opnemen van m'n EP.

Donderdag vroeg op, om 10 uur moesten we op school zijn. Eerst hebben we denk ik wel 2 uur geknoeid met de lichten en de camera's. Het moest wel die sparkle hebben ;-)
Zingen met m'n keel was super vermoeiend, maar als ik zong deed het niet per se pijn, en het lukte gelukkig veel beter dan ik verwacht had. Richard achter 1 camera, Tom achter de andere als slidemaster of slide operator (zing op de melodie van smooth operator). Aan het einde van de dag stonden er 2 liedjes op.

's Avonds zaten we in de woonkamer met mijn oma, we keken Het mooiste meisje van de klas wat leuker was dan ik dacht. Mijn oma vertelde over de oorlog. Ze was 12 toen het begon, en woonde met haar familie vlak naast het spoor waar vaak op treinen geschoten werd. Nijverdal werd in de oorlog een paar keer gebombardeerd. Ze kon zich nog zo goed herinneren hoe de bommenwerpers overvlogen. Hoe de bommen eruit vielen en uiteindelijk neerstortten op de grond; op mensen en huizen en straten en bruggen. Ze vertelde ook dat ze in een boerderij moesten slapen, dat er verdwaalde v12 raketten overvlogen en de soldaten op het huis schoten als het licht nog aan was. Die kropen dan door het gras richting het huis, op de voet gevolgd door nieuwsgierige koeien, waardoor ze in ieder geval wisten dat ze er weer aankwamen. En ze vertelde dat de buren twee zonen hadden, met 2 motoren, waarvan eentje bij hun thuis in het schuurtje verstopt stond. De Duitsers vielen in bij de buren, de twee zoons waren al gevlucht het veen in. M'n oma vertelde dat ze door het raam zag hoe de buurvrouw aan haar haren naar buiten werd getrokken en haar man daar in elkaar geslagen werd. Na een tijdje zag ze dat er rook uit het huis kwam; ze hadden het huis in brand gestoken en gingen vervolgens een eindje verder op staan om te kijken hoe het af zou branden. De brandweer schoot gelukkig te hulp, en de twee zoons kwamen na een paar ijskoude nachten buiten geslapen te hebben weer verkleumd thuis.

Vrijdag was mijn keelpijn over maar was het moeilijker om te zingen; het duurde langer voor m'n stem warm was en ik 'm kon controleren. Jurriaan kwam met zijn cello en blauwe beanie en het duurde weer even voor de lichten en camera's goed stonden, maar uiteindelijk stond rond een uur of 3 alles op de spreekwoordelijke band. Terug in de trein hebben Tom en ik gebrainstormd over de video (ik ga een video maken had ik dat al gezegd?), wat heel cool was! We aten nog patatjes bij mijn oma met m'n oom en tante, en 2 honden die ook patatjes wilden maar dat niet mochten, en gingen weer terug naar Utrecht.

Het is moeilijk om te zeggen, maar volgens mij staat alles er wel op. Er moet van elk liedje een take bij zitten die goed is, die straks op de EP komt. Ik ga dit weekend het meet the crew filmpje afmaken en online zetten. Ik moet nog veel doen, maar de EP komt er aan en ik heb er zin in! Het is ook erg erg spannend natuurlijk, wat zal iedereen er van vinden? Maar het proces was in ieder geval al super leuk met de jongons en het logeren bij m'n lieve oma.

Oja, weet iemand nog een goede ep titel? ;-)

Liefs,
Fleur5 opmerkingen:

 1. Ik vind jouw Nederlandse blogs ook leuk! Het lijkt wel alsof ze dichter bij je staan en je schrijft mooi :)

  EP titel: sparkle arms ;)

  ojee, nu is de woordverificatie: burrying… na aderHer… gelukkig kan de woordverificatie alleen maar dreigementen gebruiken, en niet echt uit het scherm ko - 8ihsne;o9znl;ieni heeeeelp  (oke, dat was een heel nieuw level van flauwheid…)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik fijn om te horen, bedankt!

   Haha Sparkle Arms, sowieso!

   Haha zeker een heel nieuw level :p maar ik moest wel lachen, dus ach ja! Ik ben benieuwd naar verdere bedreigingen..

   Verwijderen
  2. :)
   Ik hou je op de hoogte :P

   Verwijderen
 2. Oeh, spannend! Klonk je stem niet anders door de keelpijn? Misschien kun je je EP Sore Throat noemen :P Of Old Stories, want verhalen van vroeger hebben vaak iets magisch, omdat het uit zo'n totaal andere tijd komt (WOII verhalen zijn uiteraard naast indrukwekkend soms ook naar).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof het niet! Een klein stukje rauwer of iets meer lucht misschien ;-) Haha Sore Throat.. Ik denk dat ik het stiekem toch al weet!

   Verwijderen