maandag, juni 30

Recept: Besan omelet

In de toko zag ik het steeds al staan: kikkererwtenmeel, of ook wel: besan. Maar goed, dat ziet er dan leuk uit en dan wil ik het, maar wat maak je er eigenlijk mee?
Via vegamama kwam ik bij een een veganistisch omelet recept met besan! Mijn buik zit onderhand vol van de eerste poging die al erg smakelijk was. Het is super simpel, goedkoop (heuj) en lekker.
Mijn recept is iets anders dan die te vinden is via vegamama.

Nodig:
- 1 cup besan
- Kruiden (vers/gedroogd)
- Eventueel groente (restjes werken super goed)
- Peper en zout
- Water

Mocht je alleen een 'ei' willen maken: Doe 1 cup besan in een kom, voeg kruiden naar smaak toe (je kunt voor Italiaans gaan met oregano, rozemarijn, tijm etc. Of oosters met gember, koriander, komijn, kurkuma, kerrie etc) en voeg hier water bij tot het beslag iets dunner is dan pannenkoeken beslag. Peper en zout naar smaak.

Voor de omelet: Doe 1 cup besan met de (fijngesneden) groenten in een kom. Ik gebruike wortel, tomaat, komkommer, bosui en ui. Voeg vervolgens de kruiden toe. Ik ging voor de oosterse variant en voegde nog wat mosterd bij voor het ei idee. Het schijnt erg lekker te zijn met verse koriander en een groen pepertje. Voeg hier water bij tot het beslag weer die pannenkoeken dikte heeft of iets dunner.

Bak in een pan die niet snel aankoekt. Als je er bij de omelet een deksel op legt gaart 'ie wat sneller en beter vanbinnen. Al hoef je nu natuurlijk niet bang te zijn voor enge ziektes mocht het net niet gaar zijn. ETEN!

Ik heb nú al zin om dit gauw nog eens te maken en dan op brood te eten met veganaise en tomatenketchup. Dan komt toch de hollander in mij weer naar boven. Zo'n pak besan is trouwens rond de 2 - 3 euro en je kunt er ook wel even mee aangezien je voor een goede 2-persoonsomelet maar 1 cup nodig hebt.

Fijne maandag.
Liefs, Fleur

2 opmerkingen:

  1. Ja, lekker he! Is ook lekker met een beetje citroensap erdoorheen! Avocado erop, olijfjes erdoor (haha, brr, mijn autocorrectie maakte er 'lijfjes' van)... Leuk dat je het ook ontdekt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha loop ik weer 'n eeuw achter qua vegan eten ;) ik zal je tips zeker eens proberen! Lijfjes ieh! Heb je verder nog recepten of producten die ik móet proberen?

      Verwijderen